Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat invertirà 2’1 milions d'euros en els pròxims tres anys en Justícia, Infraestructures, Joventut i Mobilitat

#lapobladevallbona

El PSPV posa en valor les inversions que s'executaran l'any 2023

El PSPV-PSOE de la Pobla de Vallbona ha anunciat que la Generalitat Valenciana invertirà un total de 2’1 milions d'euros en matèria d'Infraestructures hidràuliques, en Justícia, Joventut i Mobilitat al llarg del pròxim any corresponent als pressupostos de 2023. Les inversions suposaran una inversió de 86 euros per cadascun dels ciutadans de la localitat.

Els comptes del pròxim exercici autonòmic suposaran una inversió de 75.000 euros en el programa Xarxa Jove -14.000 euros més que en aquesta edició-, altres 18.000 euros en el Servei de Mediació de Proximitat (Mediaprop), a més de 30.000 euros en les polítiques de mobilitat corresponent a l'Autoritat de Transport Metropolità de València i el Pla Corresponsables amb altres 103.520 euros.

Les tres partides pressupostàries de Justícia, Joventut i Mobilitat ascendeixen a 226.000 euros als quals se sumaran 10.000 euros de la primera partida del projecte de construcció d'una bassa de laminació que permetrà absorbir 36.500 metres cúbics d'aigua de pluja per a evitar inundacions a les urbanitzacions de l'est del terme municipal, en els límits amb Sant Antoni de Benaixeve i Bétera. Aquest projecte es completarà amb una inversió d'1 milió d'euros al llarg de l'any 2024 i, finalment, 937.000 euros que es completaran l'any 2025. La bassa beneficiarà a les urbanitzacions de Sant Martí, Maravisa, els Penyes i Montesano.

Un altre dels projectes que s'executarà l'any vinent amb càrrec als comptes del Consell és el Pla Corresponsables, per al qual es destinaran 103.520 euros l'objectiu dels quals és facilitar la conciliació de les famílies amb xiquetes, xiquets i joves menors de 14 anys. Aquest pla públic es va originar en plena pandèmia pel COVID-19 per a facilitar la conciliació entre l'àmbit personal i laboral.

La Pobla de Vallbona rebrà altres 18.000 euros de la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per al denominat programa de mediació de proximitat (MediaProp) i l'objectiu de la qual és mediar entre els ciutadans per a evitar arribar fins a les instàncies judicials. Aquests serveis es poden implantar en aquelles localitats de més de 7.000 habitants dotats de jutjats de pau.

Els altres dos projectes finançats amb els fons autonòmics del pròxim any seran el programa Xarxa Jove que passarà dels 61.000 euros d'enguany als 75.000 euros previstos per a l'any vinent, dedicat a l'impuls de les polítiques de joventut. L'última partida que es rebrà per part de la Generalitat són els 30.000 euros concedits per l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM).

La candidata socialista a l'alcaldia de la Pobla de Vallbona, Noemí Morales, ha qualificat de “important” les partides previstes en la localitat “en sectors molt importants actualment en la nostra societat, com la joventut, la mobilitat sostenible ambientalment i la igualtat de gènere, a més del programa de mediació que repercutirà de forma molt positiva entre els nostres veïns; la infraestructura hidràulica suposa resoldre una assignatura pendent des de fa anys, molt demandada pels veïns afectats”.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon