Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat destinarà 6'4 milions d'euros en la construcció del centre de salut de Riba-roja de Túria

A més, altres 700.000 euros en Mobilitat, Joventut, Dona i Justícia durant l'any vinent 2023

La Generalitat Valenciana ha previst una inversió de fins a 6'4 milions d'euros en la construcció del nou centre de salut a Riba-roja de Túria l'inici d'obres de la qual està previst per a l'any vinent en la coneguda zona de Pacadar. L'executiu autonòmic destinarà, a més, altres 700.000 euros diverses partides pressupostàries autonòmiques que abasten diverses àrees de gestió municipal del pròxim exercici.

Cal recordar que, a principis del passat mes de setembre, el ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria aprovava la cessió definitiva a la conselleria de Sanitat Universal d'una parcel·la de 1.958 metres quadrats en l'àrea de Pacadar, al costat del cas urbà, amb l'objectiu de construir un nou centre de salut. La iniciativa municipal de l'equip de govern del PSPV va comptar amb el suport del Partit Popular, Podem Riba-roja Pot, Esquerra Unida, Compromís i Ciudadanos i l'abstenció de Vox.

La parcel·la del futur centre de salut està classificada com a sòl urbanitzable residencial, inclosa en el sector S2 del Calvari i qualificada com a sòl dotacional assistencial de la xarxa primària i, per tant, apta per a albergar les instal·lacions sanitàries. La citada parcel·la s'haurà de condicionar amb tots els aspectes necessaris perquè es puga construir el centre de salut de Riba-roja de Túria i les obres de la qual es finançaran amb fons municipals.

La Generalitat Valenciana destinarà els citats 6'4 milions d'euros per al centre de salut repartits en tres anualitats, en la primera que tindrà lloc l'any vinent 2023 s'invertiran 2 milions d'euros, altres 2'7 milions durant l'any 2024 i, finalment, en l'exercici de 2025 es destinaran els restants 1'7 milions d'euros. Al costat del futur centre de salut de Pacadar es construirà una àrea de rehabilitació i un punt d'ambulàncies Samu (Servei d'Atenció Mèdica Urgent).

El centre de salut de Riba-roja de Túria que es construirà en Pacadar donarà servei a més de 15.000 habitants, entre els de les urbanitzacions del terme municipal i dels barris de la zona oest del nucli urbà on s'alçarà en el futur. A les futures instal·lacions sanitàries cal afegir les actuals existents que es van construir l'any 2000 en ple nucli urbà, amb deficiències en els accessos i amb un talús en la zona posterior que escanyava qualsevol capacitat d'ampliació i que va ser eliminat, finalment, l'any 2016 per part de l'actual equip de govern.

El centre de salut de Riba-roja estarà dotat amb 10 metges de família, 3 infermeres, 1 pediatre, 1 fisioterapeuta, altres 2 auxiliars d'infermeria –un d'ells de rehabilitació-, 1 auxiliar administratiu i, finalment, 1 zelador. El fisioterapeuta i l'auxiliar d'infermeria de la unitat de rehabilitació estan situats, actualment, en un edifici proporcionat per l'ajuntament. A aquests serveis cal afegir, a més, el citat centre de rehabilitació i el punt d'ambulàncies Samu.

A més del centre de salut a Riba-roja de Túria, la Generalitat ha previst, a més, unes inversions per valor de 699.170 euros en total que es repartiran entre altres projectes i iniciatives municipals que abasten diverses àrees de gestió. La més elevada fa referència als 300.000 euros que abonarà el Consell per a la finalització del centre polivalent cultural en la localitat i que albergarà en el mateix enclavament el centre de dansa, la casa de cultural, els dos conservatoris i un auditori.

La Generalitat Valenciana invertirà altres 220.000 euros en les ajudes econòmiques per a sufragar el personal dels conservatoris acollits als respectius convenis bilaterals, altres 86.170 euros en la posada en marxa del pla de corresponsables enfocat a afavorir la conciliació de les famílies amb xiquetes, xiquets i joves de fins a 16 anys, altres 75.000 euros en el programa juvenil Xarxa Jove i, finalment, 18.000 euros en els serveis de mediació de proximitat (MediaProp) l'objectiu de la qual passa per realitzar mediacions entre particulars per a evitar arribar a judici.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat "el reconeixement i la sensibilitat de la Generalitat a l'hora d'atendre les reivindicacions i necessitats que des de l'ajuntament actual estem realitzant per a atendre correctament els serveis públics que mereixen els nostres veïns, i per això, és una enorme satisfacció que s'han tingut en compte aquestes reclamacions que a poc a poc veuran la llum en el nostre municipi al llarg dels pròxim anys".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon