Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat destina 1,1 milions d'euros a set projectes per a fer front a la crisi alimentària de la població sahrauí i països africans

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, destina un total d'1.117.365 euros a finançar els set projectes seleccionats després de la convocatòria extraordinària de subvencions directes per a fer front a la crisi alimentària de la població sahrauí i països africans.

La responsable del departament, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la sessió del Comité Permanent d'Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana (CAHE), en la qual s'han aprovat les actuacions humanitàries i d'emergència en matèria de seguretat alimentària que desenvolupen diferents ONGDs sobre el terreny.

Pérez Garijo ha posat en valor el treball de cooperació que ve desenvolupant el Govern valencià "per a pal·liar els efectes d'una crisi alimentària sense precedents; una situació que, malgrat estar produint-se en una altra part del món, també és un problema nostre".

Els sis projectes finançats íntegrament per la Generalitat centren les seues actuacions a Algèria, Mali, Txad, Etiòpia i Camerun.

La Fundació Mundubat realitza un programa d'alimentació escolar en escoles d'educació secundària de la població refugiada sahrauí a Algèria que contribueix a millorar l'aportació calòrica i la diversitat nutricional entre els escolars.

El projecte de l'Associació Moviment per la Pau a la regió de Kita a Mali s'orienta a l'accés dels aliments de manera directa i segura, incrementant la capacitat local de producció alimentària. D'aquesta manera, es contribueix a millorar les condicions de seguretat alimentària a curt termini i de mitjans de subsistència a un termini més llarg enfront de l'agreujament de la crisi.

A través de la intervenció que realitza Creu Roja Espanyola a Algèria es distribueix producte fresc en els campaments de població sahrauí refugiada en Tindouf per a reforçar la seguretat alimentària i diversificar l'alimentació amb el subministrament de producte fresc d'alt valor nutricional.

La Fundació UNICEF centra el seu projecte a millorar la nutrició entre els xiquets i xiquetes vulnerables en diferents províncies a Txad. Per a això, es desenvolupa un sistema de prevenció, identificació i tractament en centres de salut comunitaris de la desnutrició aguda.

Per part seua, Farmacèutics Mundi actua a Etiòpia donant resposta alimentària d'emergència facilitant un accés segur, digne i amb equitat a mitjans de subsistència sostenibles entre la població desplaçada en Wagmara i la població retornada en North Wollo. L'objectiu és enfortir les capacitats de les dones retornades i reduir la vulnerabilitat enfront de la malnutrició.

El projecte d'Associació Globalmon a Camerun-Txad subministra farinetes de cereals per a lluitar contra la desnutrició de 1.000 xiquets i xiquetes en situació de risc greu en el municipi de Bongor a la Vall del Logone, una zona fronterera entre Txad i Camerun.

A aquestes accions se suma la proposta d'Assemblea de Cooperació per la Pau a Níger, que contribueix a la millora de la seguretat nutricional de 2.500 persones desplaçades en situació d'especial vulnerabilitat i que compta amb un finançament de 80.000 euros, 30.000 aportats per la Generalitat i 50.000 per l'Ajuntament de Castelló de la Plana.

Seguretat alimentària

El CAHE té com a objectiu juntar esforços i concentrar els recursos, tant econòmics com materials que, amb motiu de les situacions d'emergència, es destinen per a desenvolupar actuacions encaminades a l'ajuda humanitària i d'emergència.

L'objectiu del conjunt d'intervencions finançades és el desplegament d'actuacions d'acció humanitària per a atendre la greu crisi alimentària provocada per l'augment dels conflictes, la crisi climàtica pels fenòmens meteorològics extrems i la inestabilitat econòmica, agreujada per la pandèmia de la COVID-19 i els efectes en cadena de la guerra a Ucraïna.

Les propostes compliran amb l'objectiu estratègic de contribuir a la seguretat alimentària i la nutrició, realitzant una distribució d'aliments suficients en quantitat i qualitat, incloent-hi aliment terapèutic per a xiquetes i xiquets amb desnutrició.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal