Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La FVET no secundarà l'atur del transport: 'No és responsable ni per a empreses ni per a la societat'


La Junta Directiva de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) ha anunciat aquest dimecres que no secunda l'atur sectorial "com a solució a les problemàtiques que hui dia viu el transport per carretera". En línia amb el Comité Nacional del Transport per Carretera, màxim òrgan de representació sectorial, i les organitzacions que ho integren, la Federació aposta per mantindre el "llit de negociacions" amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

"En la conjuntura econòmica actual, no és responsable ni per a les empreses, ni per a la societat, ni per al propi transport assumir un atur sectorial que provocaria un desproveïment i un empitjorament generalitzat de la situació econòmica i social", ha assegurat el president de la FVET, Carlos Prada de Conflent. "La solució és continuar negociant i parlant amb el Ministeri. La FVET és part del Comité Nacional i aqueix és el llit i interlocució vàlida per a resoldre conflictes i no parant", ha afegit.

Des de la Federació confien que, en aquest context, les empreses que trien treballar "puguen fer-lo amb totals garanties" i apel·len en aquest sentit al "respecte de totes les parts", segons assenyala en un comunicat.

En declaracions als mitjans i preguntat per si es treballa 'a pèrdues', Prada de Conflent ha indicat que això depén de cada empresa ja que els costos en cada empresa són diferents i és "alguna cosa molt, molt particular". A diferència del succeït amb l'atur de març, el responsable de la FVET considera que llavors "no va haver-hi la defensa necessària que vam tindre els que volíem treballar i aqueixa seria una de les sol·licituds més importants que tenim hui: llibertat total per a qui vulga fer un atur i igual d'igualitari per al qual vulga treballar".

"Si ens deixen treballar als que hem dit que no volem secundar l'atur, no té per què haver-hi escassetat de res", ha avançat. En tot cas, ha posat l'accent que el diumenge "per a una fracció del transport, tan legítima com tota la resta, però no per al transport a Espanya, que està representat en el Comité, que és l'interlocutor vàlid i que ha fet un procés de demostració de quina representativitat té per a estar assegut amb el Ministeri". I considera que la Plataforma convocant de l'atur és "tan legítima com qualsevol però haurà de demostrar la seua representativitat".

En la Comunitat Valenciana operen més de 15.000 empreses de transport de mercaderies i és la tercera autonomia, per darrere d'Andalusia i Catalunya, amb major volum de mercaderies transportades a Espanya, 279 milions, un 20 per cent més que l'any anterior. La FVET aglutina a la majoria de les signatures.

A més d'estudiar noves mesures per a limitar la subcontractació en el transport o atendre l'escassetat de conductors, la FVET destaca que el Comité Nacional "està portant una labor de seguiment del compliment de les novetats legislatives que s'han aconseguit en els últims mesos, com la prohibició de la càrrega i descàrrega per part del conductor, la clàusula de revisió de preu del combustible per a poder repercutir la variació del preu als clients, el règim sancionador contra la morositat en el transport o la reducció dels temps d'espera a partir dels quals els transportistes tenen dret a indemnització de dues a una hora", entre altres mesures.

Per a la FVET, aquestes mesures "sens dubte, pretenen millorar les condicions laborals dels conductors i defensar als transportistes, especialment als autònoms i a les petites empreses, de possibles abusos en les relacions contractuals". "El Comité, i la Federació a la Comunitat Valenciana, continuarà treballant pels transportistes i els nostres conductors", ha conclòs Prada de Conflent.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon