Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Conselleria de Qualitat Democràtica i la Universitat de València col·laboren en la identificació de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, han renovat el conveni de col·laboració per al desenvolupament de projectes d'investigació i innovació en la identificació de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme durant l'exercici 2022.

La consellera ha assenyalat que a través d'aquesta col·laboració "anem a incidir en la millora de les taxes d'identificació de les restes de les víctimes que es recuperen en les diferents exhumacions en tot el territori valencià per a que les famílies puguen recuperar per fi als seus éssers estimats assassinats i abandonats fa més de 80 anys".

La consellera de Qualitat Democràtica ha destacat la importància de l'aplicació de les tècniques més avançades "per a aconseguir taxes més elevades d'identificació", al que ha afegit a més que les tècniques genètiques "continuen avançant, el que permetrà que algunes restes que ara no puguen ser identificades puguen ser-ho en un futur".

Increment de les taxes d'identificació

L'objectiu d'aquesta col·laboració, que compta amb una dotació de 270.000 euros, és el finançament d'accions que contribueixen a la millora de les taxes d'identificació de les víctimes a través de noves tècniques, així com la seua transferència i difusió.

Les principals línies d'actuació se centren en el desenvolupament d'activitats d'identificació a través de l'anàlisi genètic en col·laboració amb Fisabio, així com aportar els recursos propis, metodologies i coneixements científics i tècnics necessaris per al desenvolupament del projecte d'investigació.

També contempla la realització de treballs de recerca; la cooperació amb altres projectes d'investigació similars; i l'assessorament mutu en qüestions relacionades amb aquestes actuacions.

El conveni recull a la vegada accions formatives, de difusió i divulgació per a la promoció del projecte d'investigació i altres estudis que generen coneixement; l'organització de congressos, jornades, seminaris, xarrades; l'elaboració de publicacions; així com la creació i manteniment d'eines de difusió.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon