Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Conselleria de Qualitat Democràtica i la Universitat de València col·laboren en la identificació de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, han renovat el conveni de col·laboració per al desenvolupament de projectes d'investigació i innovació en la identificació de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme durant l'exercici 2022.

La consellera ha assenyalat que a través d'aquesta col·laboració "anem a incidir en la millora de les taxes d'identificació de les restes de les víctimes que es recuperen en les diferents exhumacions en tot el territori valencià per a que les famílies puguen recuperar per fi als seus éssers estimats assassinats i abandonats fa més de 80 anys".

La consellera de Qualitat Democràtica ha destacat la importància de l'aplicació de les tècniques més avançades "per a aconseguir taxes més elevades d'identificació", al que ha afegit a més que les tècniques genètiques "continuen avançant, el que permetrà que algunes restes que ara no puguen ser identificades puguen ser-ho en un futur".

Increment de les taxes d'identificació

L'objectiu d'aquesta col·laboració, que compta amb una dotació de 270.000 euros, és el finançament d'accions que contribueixen a la millora de les taxes d'identificació de les víctimes a través de noves tècniques, així com la seua transferència i difusió.

Les principals línies d'actuació se centren en el desenvolupament d'activitats d'identificació a través de l'anàlisi genètic en col·laboració amb Fisabio, així com aportar els recursos propis, metodologies i coneixements científics i tècnics necessaris per al desenvolupament del projecte d'investigació.

També contempla la realització de treballs de recerca; la cooperació amb altres projectes d'investigació similars; i l'assessorament mutu en qüestions relacionades amb aquestes actuacions.

El conveni recull a la vegada accions formatives, de difusió i divulgació per a la promoció del projecte d'investigació i altres estudis que generen coneixement; l'organització de congressos, jornades, seminaris, xarrades; l'elaboració de publicacions; així com la creació i manteniment d'eines de difusió.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon