Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La CHJ aprova d'emergència l'obra de reparació i canalització del barranc de la Mandor de l'Eliana

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha aprovat una obra d'emergència per a reparar la canalització del barranc del Mandor, situat en el terme municipal de l'Eliana (València), que va patir un trencament parcial després de l'episodi de fortes pluges registrat durant el segon cap de setmana de novembre.

L'actuació està pressupostada en 500.000 euros i servirà per a reparar la volta del col·lector fissurada per l'augment del cabal, retirar els abocaments i sòlids arrossegats pel desbordament fins al llit i acabar amb el risc de despreniment i caigudes de persones en aquesta zona "tan concorreguda" pels seus veïns, segons ha informat la CHJ en un comunicat.

Gran part de la demarcació hidrogràfica del Xúquer es va veure afectada entre el 10 i 13 de novembre per una DANA que va deixar fortes precipitacions, sobretot a València. Les tempestes, molt intenses i localitzades, van propiciar grans increments de cabal en diversos llits, destacant la crescuda del riu Túria.

El dissabte 12 es van acumular fins a 180 litres per metre quadrat entre les cinc de la matinada i les 13 hores en la conca del barranc del Mandor. Aquestes pluges excepcionals es van traduir en un cabal extraordinari que va acabar per trencar de manera parcial el col·lector que canalitza l'aigua a través del barranc.

El trencament d'aquesta infraestructura va provocar el desbordament d'aigua, amb el corresponent arrossegament de residus i la generació de zones d'embassada. També va ocasionar males olors, ja que en episodis de fortes pluges circula pel col·lector aigua sense tractar procedent de l'Estació d'Aigües Residuals (EDAR) Camp de Túria I.

CONSTRUÏT FA MÉS DE 40 ANYS

La CHJ va construir en 1976 aquesta canalització, un col·lector de formigó cobert i semienterrado en el propi llit del barranc, per a millorar la seua capacitat de desguàs i previndre possibles danys en l'àrea urbana de l'Eliana davant episodis d'avingudes.

Durant tot aquest temps, la canalització ha servit per a recollir l'aigua d'escolament superficial del barranc de Mandor, aigua provinent de l'efluent de la EDAR Camp de Túria I, excedents de reg de les comunitats de regants de Benaguasil, Pobla de Vallbona i Llíria, així com aigua procedent de la xarxa de pluvials del nucli urbà de l'Eliana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal