Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Asamblea Nacional de França vol l'avortament com a dret constitucional

Encara que difícilment el text serà inclòs finalment en la Constitució, perquè encara ha de passar per un Senat que ja ha rebutjat anteriors intents

L'Assemblea Nacional de França ha donat 'llum verda' a incloure en la Constitució el dret a l'avortament, aprovant així una sol·licitud de La França Insubmisa (LFI) i que ha comptat amb el suport d'una àmplia majoria de la cambra baixa gal·la.

La proposta ha comptat amb el suport de 337 diputats --entre els quals es troben els de la coalició Renaixement del president del país, Emmanuel Macron-- i el rebuig d'altres 32, en la seua majoria membres d'una dividida Agrupació Nacional, liderada per la ultradretana de Marine Le Pen.

Malgrat rebre el vistiplau de l'Assemblea Nacional, el projecte té poques possibilitats de ser inclòs finalment en la Carta Magna francesa, perquè ara ha de passar per diverses instàncies del Senat, que ja ha rebutjat aquesta possibilitat en anteriors ocasions.

En cas que la cambra alta canvie de parer i done també 'llum verda' a la inclusió de l'avortament com a dret constitucional, llavors la qüestió serà remesa en última instància al conjunt de la població, que haurà de votar en referèndum.

"Tot això té, al meu entendre, quasi cap possibilitat d'èxit en vista de les meues discussions amb els senadors", ha manifestat el ministre de Justícia, Éric Dupond-Moretti, segons recull la cadena de televisió BFMTV.

Ja en 2018, Jean-Luc Melenchón, ara líder de LFI, va presentar en va una proposta per a blindar constitucionalment el dret a l'avortament. Després d'aquella temptativa van semblar estancar-se aquestes pretensions que ara s'han reactivat després que al maig el Tribunal Suprem dels Estats Units revocara el dret constitucional a l'avortament.

Aquesta és la primera ocasió en la nova legislatura francesa en la qual Renaixement dona suport a una proposta formulada per LFI. "Els francesos no entendrien que rebutgem una proposta que defensem, amb l'argument que la presenta un grup d'oposició", ha assenyalat aquesta mateixa setmana el vicepresident de la coalició, Sylvain Maillard.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon