Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Jornades al voltant de Joan Fuster per a promoure la lectura dels seus llibres, organitzat pel Magnanim

#Elmagnanim  #Fuster

Nou especialistes difondran nou dels llibres de la diferent producció fusteriana

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha organitzat per al mes de novembre unestrobades titulades “Jo també he llegit Fuster. Lectures contemporànies d'un escriptor genial”, coordinades per Xavier Serra, filòsof, escriptor i director de la col•lecció Moment. Memorialística del Magnànim. L’objectiu és animar a la ciutadania a llegir nou llibres diferents de Fuster, on s’inclou, a més de la producció assagística més coneguda, història cultural i política, crítica literària, crítica d’art, assaig i comentari periodístic,els aforismes i la poesia.

El seminari comptarà amb professors universitaris com Ferran García Oliver i Carme Gregori(Universitat de València),Ignasi RoviróiJosep Monserrat(Universitat Ramon Llull) i Joan Cuscó (Universitat de Barcelona); la poeta i professora Gràcia Jiménez; narradorscom Víctor Labrado i periodistes com Vicent Partali Esperança Camps. Cada ponent exposarà algunes de les principals claus de cada llibre. El seminari és una contribució més del Magnànim a l’any Fuster en què l’objectiu és, a més de la funció simbòlica i commemorativa, una repercussió en la difusió de l’obra de l’escriptor, pensant en tot el públic potencial de les edicions que ja circulen.

Segons ha declarat Serra: “La major part de la llarga llista de títols que va publicar Fuster es troba disponible en diverses edicions i, en general, és present a les biblioteques i llibreries. És igualment abundant la bibliografia sobre l’autor, que no ha parat de créixer en les darreres tres dècades. Per tot això, l’objectiu dels actes programats és contribuir a la circulació dels recursos editorials que ja existeixen i incrementar l’atracció cap a la literatura de Fuster per part del públic lector en general i, en particular, dels sectors més joves, que no van viure l’eclosió d’aquell fenomen literari”. I ha afegit que“tant les edicions posteriors a la seua mort com la bibliografia sobre Fuster revelen que la posteritat de Fuster es troba fortament consolidada al País Valencià, però no a les Balears o a Catalunya, on ha caigut en un cert oblit –no nominalment, però sí en presència editorial i en els debats acadèmics i literaris. Recuperar la vigència de la literatura de Fuster només serà possible si es fomenta la seua lectura. I, sens dubte, la sèrie d’actes programats enguany per moltes associacions i institucions contribuiran a aquesta operació cultural que afectarà el cànon literari que es fixarà en les properes dècades”. 

Format dels actes

Els actes tindran lloc els dies 16, 23 i 30 de novembre, a les 19:00 hores, a l’Aula 1 de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Carrer de Sant Ferran, 12, València). 

Programació

1ª sessió (16 de novembre)

Joan Fuster. Poesia completa 1945-1987 (Gràcia Jiménez)

El descrèdit de la realitat (Ignasi Roviró)

Consells, proverbis i insolències (Carme Gregori)


2ª sessió (23 de novembre)

Nosaltres, els valencians (Vicent Partal)

Diari 1952-1960 (Josep Monserrat)

Diccionari per a ociosos (Joan Cuscó) 


3ª sessió (30 de novembre)

Heretgies, revoltes i sermons (Ferran Garcia Oliver)

L’Albufera de València (Víctor Labrado)

Notes d’un desficiós (Esperança Camps)Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon