Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Jornades al voltant de Joan Fuster per a promoure la lectura dels seus llibres, organitzat pel Magnanim

#Elmagnanim  #Fuster

Nou especialistes difondran nou dels llibres de la diferent producció fusteriana

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha organitzat per al mes de novembre unestrobades titulades “Jo també he llegit Fuster. Lectures contemporànies d'un escriptor genial”, coordinades per Xavier Serra, filòsof, escriptor i director de la col•lecció Moment. Memorialística del Magnànim. L’objectiu és animar a la ciutadania a llegir nou llibres diferents de Fuster, on s’inclou, a més de la producció assagística més coneguda, història cultural i política, crítica literària, crítica d’art, assaig i comentari periodístic,els aforismes i la poesia.

El seminari comptarà amb professors universitaris com Ferran García Oliver i Carme Gregori(Universitat de València),Ignasi RoviróiJosep Monserrat(Universitat Ramon Llull) i Joan Cuscó (Universitat de Barcelona); la poeta i professora Gràcia Jiménez; narradorscom Víctor Labrado i periodistes com Vicent Partali Esperança Camps. Cada ponent exposarà algunes de les principals claus de cada llibre. El seminari és una contribució més del Magnànim a l’any Fuster en què l’objectiu és, a més de la funció simbòlica i commemorativa, una repercussió en la difusió de l’obra de l’escriptor, pensant en tot el públic potencial de les edicions que ja circulen.

Segons ha declarat Serra: “La major part de la llarga llista de títols que va publicar Fuster es troba disponible en diverses edicions i, en general, és present a les biblioteques i llibreries. És igualment abundant la bibliografia sobre l’autor, que no ha parat de créixer en les darreres tres dècades. Per tot això, l’objectiu dels actes programats és contribuir a la circulació dels recursos editorials que ja existeixen i incrementar l’atracció cap a la literatura de Fuster per part del públic lector en general i, en particular, dels sectors més joves, que no van viure l’eclosió d’aquell fenomen literari”. I ha afegit que“tant les edicions posteriors a la seua mort com la bibliografia sobre Fuster revelen que la posteritat de Fuster es troba fortament consolidada al País Valencià, però no a les Balears o a Catalunya, on ha caigut en un cert oblit –no nominalment, però sí en presència editorial i en els debats acadèmics i literaris. Recuperar la vigència de la literatura de Fuster només serà possible si es fomenta la seua lectura. I, sens dubte, la sèrie d’actes programats enguany per moltes associacions i institucions contribuiran a aquesta operació cultural que afectarà el cànon literari que es fixarà en les properes dècades”. 

Format dels actes

Els actes tindran lloc els dies 16, 23 i 30 de novembre, a les 19:00 hores, a l’Aula 1 de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Carrer de Sant Ferran, 12, València). 

Programació

1ª sessió (16 de novembre)

Joan Fuster. Poesia completa 1945-1987 (Gràcia Jiménez)

El descrèdit de la realitat (Ignasi Roviró)

Consells, proverbis i insolències (Carme Gregori)


2ª sessió (23 de novembre)

Nosaltres, els valencians (Vicent Partal)

Diari 1952-1960 (Josep Monserrat)

Diccionari per a ociosos (Joan Cuscó) 


3ª sessió (30 de novembre)

Heretgies, revoltes i sermons (Ferran Garcia Oliver)

L’Albufera de València (Víctor Labrado)

Notes d’un desficiós (Esperança Camps)Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon