Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU presentarà el seu programa marc per als comicis locals el dia 26 i lluirà múscul municipal durant un acte a Rivas



La formació mobilitzarà un nodrit grup de regidors i edils per a reivindicar les seues experiències "reeixides" de gestió

IU presentarà el seu programa marc parisques les pròximes eleccions locals de maig i lluirà múscul municipal el pròxim 26 de novembre, durant una trobada amb alcaldes i regidors que estaran abrigallats pel coordinador federal, Alberto Garzón.

L'esdeveniment tindrà lloc en la localitat madrilenya de Rivas Vaciamadrid, un municipi emblemàtic per a la formació atés que ostenta l'Alcaldia ininterrompudament des de 1991.

La formació vol visualitzar així la seua aposta per aquests comicis i la seua forta implantació en l'esfera local, atés que IU ostenta 2.000 edils i 200 alcaldies del país dins de l'espectre de l'actual espai confederal. A més, l'organització que lidera Garzón destaca que és la tercera formació del país més votada en l'àmbit municipal.

Per això, IU atorga màxima rellevància a la presentació del seu programa marc per als pròxims comicis de maig, per a les quals reforça la seua aposta estratègica de buscar candidatures d'unitat a l'esquerra del PSOE en tots els municipis on siga possible.

APOSTA EN EL PROGRAMA PELS XICOTETS MUNICIPIS

I en aquest sentit la portaveu federal, Sira Rego, ha desgranat que aqueix programa bàsic, després concretat en cada enclavament municipal, estarà estructurat en una clara defensa dels "serveis públics", marcat clarament per l'eix social i que també emfatitzarà en la importància de les ciutats i pobles per a combatre el canvi climàtic.

En declaracions remeses als mitjans, Rego ha subratllat també que una novetat de la línia programàtica serà una secció específica dedicada als xicotets municipis, una aposta de l'organització amb solucions concretes per a resoldre la seua situació i afrontar el fenomen de la 'Espanya buidada'.

D'altra banda, la dirigent d'IU ha destacat que en aqueix fòrum municipal hi haurà un apartat de rendició de comptes de la gestió desplegada en els municipis durant aquesta legislatura, així com una altra secció dedicada a lloar les "experiències reeixides" de les polítiques impulsades en l'esfera local.

REPRESENTANTS MUNICIPALS D'IU

I és que Rego ha ressaltat que una màxima d'aquesta trobada municipalista és visualitzar que, en aquelles localitats on IU forma part de l'equip municipal, la gent "viu millor", amb propostes bolcat en el "pròxim i en la cura" dels serveis consistorials.

De fet, IU té la convicció que la recent manifestació per la sanitat pública a Madrid reflecteix la importància que tindrà el reforç de la gestió directa d'aquests serveis.

La pròpia Rego, Garzón i el responsable de Política Municipal i regidor a Vigo, Rubén Pérez, participaran en les jornades per part de l'Executiva federal. A ells se suma la regidora de Rivas, que a més és la portaveu del grup municipalista de 'IU-Podemos-Comuns', en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

A més, un nodrit grup de càrrecs locals desfilaran durant la jornada com l'alcalde de Conil (Cadis), Juán Bermúdez, al costat de regidors i regidors d'Astúries, Múrcia, Comunitat Valenciana o Madrid, entre altres.

L'alcalde de Zamora , Francisco Guarido, no està previst que assistisca però sí que hi haurà un representant del seu equip de Govern en aquesta jornada.

Durant aquests mesos, IU ha remarcat la prioritat que atorga als comicis municipals per a garantir, durant aquest cicle electoral, per a consolidar governs progressistes i frenar, d'aquesta manera, el pol 'reaccionari" que suposa el binomi PP i Vox.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon