Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU dóna suport i participarà a les manifestacions de CCOO i UGT per exigir als empresaris pujades de salaris


IU manifesta el suport de la seua adreça i les seues diferents federacions a la mobilització estatal d'aquest dijous organitzada per CCOO i UGT sota el lema central 'Salari o conflicte', com a colofó a la campanya que els sindicats duen a terme des de fa diverses setmanes per a demandar als empresaris pujada de salaris.

D'aquesta manera i segons explica la formació en un comunicat, IU tindrà una participació "molt activa" a través de la seua militància, simpatitzants, càrrecs públics i membres de la seua adreça en els diferents territoris.

Així, defensa que "la negociació col·lectiva i la seua extensió al conjunt de sectors econòmics i productius" com la "millor fórmula perquè les persones treballadores puguen avançar en la millora dels convenis quant a drets, igualtat de gènere, salaris o cobertures socials, per a aconseguir així un marc millor i més just per al conjunt de les classes treballadores del país".

"Les organitzacions patronals han decidit de manera irresponsable i deliberada dinamitar aquest marc de negociació i d'establir acords que ha demostrat la seua gran utilitat des de fa dècades", critiquen.

En aquest context, IU considera ineludible que la CEOE "reprenga la senda del diàleg i desbloquege la cerca d'un ampli acord amb la representació social de treballadors que recupere la negociació col·lectiva com a espai democratitzador de les relacions de treball".

"El càstig al qual s'està sotmetent a les persones treballadores en els últims mesos agreuja seriosament la qualitat de vida al nostre país. No permet que aquestes puguen fer front a través de la necessària millora dels salaris que la patronal els nega a l'altes taxes d'inflació que arrosseguem en els últims mesos, degudes també en bona part a les dràstiques i negatives mesurades posades en marxa pels diferents bancs centrals, entre ells el Banc Central Europeu (BCE)", exposa IU.

A més, en la manifestació de Madrid participaran els membres de la direcció federal com és el cas de la portaveu federal, Sira Rego; el portaveu parlamentari d'IU en el Congrés, Enrique Santiago, o el secretari federal d'Organització, Ismael González.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon