Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EUPV demana que ja s'aprovin les normes de reversió de l'Hospital de Dénia


 Esquerra Unida (EUPV) reclama que els tràmits per a la reversió del departament de salut de Dénia, prevista per a 2024 quan expira la concessió, s'inicien "ja" per a millorar la planificació.

Aquesta petició arriba després que representants del partit s'hagen reunit amb el comité d'empresa de l'Hospital de Dénia per a conéixer les "mancances" en la prestació del servei i l'àrea de salut a la comarca "a conseqüència de la gestió privatitzada" per part de Ribera Salut.

En un comunicat, EUPV recolza les reivindicacions del comité d'empresa i exigeix l'aprovació "sense demores" del conveni col·lectiu pactat per unanimitat que contempla millores en les condicions laborals del personal.

Segons la formació d'esquerres, des del comité d'empresa afirmen que "si es pretén fer bé la reversió, ja s'hauria de treballar sobre el tema", i indiquen com a prioritat la redacció i presentació de les normes de reversió, així com la comunicació a l'empresa de la no-renovació "al més prompte possible".

És una cosa en la qual la representant d'EUPV en Les Corts, Estefania Blanes, proposa treballar en la llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat, on estiga partit està integrat en Unides Podem.

"Nosaltres sempre hem apostat i treballat perquè els serveis sanitaris es presten des de la gestió pública, i això mateix demanarem en el parlament valencià", subratlla la també portaveu adjunta de UP en el parlament autonòmic. "La gestió pública dels serveis sanitaris garanteix que aquests siguen més econòmics i eficients, a més d'oferir millors condicions laborals per a les treballadores i treballadors d'un àmbit bàsic per a la nostra societat", defensa Cristian Veses com a responsable d'àrees d'EUPV.

Quant a la renovació del conveni laboral de la plantilla, segons EUPV, el comité d'empresa celebra la millora de les condicions que han aconseguit i signat per unanimitat recentment, al mateix temps que lamenten la paralització en la seua aplicació: "El conveni es va signar a l'agost per part del comité i de l'empresa, però es troba paralitzat".

Davant aquesta situació, el partit considera que hauria d'aprovar-se i entrar en vigor abans que acabe l'any. Els membres del comité d'empresa també estan "molt preocupats" per les elevades ràtios que han d'assumir i "les greus mancances de personal facultatiu i no facultatiu, que redunden en una pitjor qualitat assistencial".

Malgrat tot, Esquerra Unida fa notar que les condicions laborals del personal del departament de salut de Dénia "continuen sense ser equiparables a les del personal sanitari i administratiu públics".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon