Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Espai FIGA acusa Compromís de «caça de bruixes» per obligar candidats a donar suport a la Llei Trans estatal


Espai FIGA, un dels grups feministes de Compromís, ha mostrat el seu «rebuig absolut a les amenaces» de la direcció d'«obligar els i les candidates electorals a signar un document -que acredita que lluitaran, entre altres qüestions, per la Llei Trans estatal- que està creat específicament per a assenyalar les dones feministes».

En aquesta línia, consideren que el codi ètic representa «una amenaça a l'autonomia municipal» per a l'elecció de candidatures a les eleccions de maig, a més d'advertir que donar suport a la Llei Trans estatal quan encara no està aprovada suposa «un xec en blanc».

Així ha reaccionat aquest col·lectiu al document que Compromís promulgarà en la pròxima executiva i que tots els aspirants als comicis hauran de signar per a poder formar part de les llistes. Inclourà tant aquest punt com els valors de valencianisme, progressisme, ecologisme, feminisme i igualtat LGTBI.

 El codi ètic va ser anunciat després que diversos militants de la coalició reclamaren fa uns dies la retirada de la candidatura de María Viu a l'Alcaldia de Burjassot (l'Horta Nord) perquè consideren que difon «missatges trànsfobs». Precisament, aquesta representant pertany a Espai FIGA.

En un comunicat, Feministes Inclusives GeneroAbolicionistes (FIGA) alerta que la coalició obri «una situació sense precedents», ja que pretén «tutelar els col·lectius municipals des de la direcció».

«Impròpia d'un sistema democràtic»

«L'elaboració de documents ad hoc destinats a assenyalar a persones concretes, en aquest cas feministes, és impròpia d'un sistema democràtic: una cacera de bruixes», denúncia, i avisa que suposa «el principi d'un camí perillós d'imposició jeràrquica i establiment de pensament únic».

És per això que Espai FIGA rebutja qualsevol document que incloga nous preceptes als ja acceptats pels candidats i pels col·lectius municipals. Adverteix a més que donar suport a la Llei Trans, en la qual discrepen PSOE i Unides Podem en el si del govern espanyol, suposa una «irresponsabilitat política».

«Les discrepàncies en Compromís sempre s'han resolt des del diàleg i la pluralitat, mai amb imposicions i vetos», defensa, encara que lamenta que els últims anys «el debat intern ha minvat fins a quasi desaparéixer» i «les decisions es prenen cada vegada amb més opacitat».

El col·lectiu assegura que això ha vingut «acompanyat d'un assetjament intern a totes les feministes radicals», una cosa que considera molt greu dins d'una coalició que «s'autodenomina falsament feminista».

Aquesta tendència, critica, s'ha «radicalitzat» els últims dies «fins a arribar al punt de pretendre eliminar a una candidata local triada democràticament, qüestionant un pilar bàsic de la coalició». «Evidència una persecució a les veus discrepants i és un atemptat contra els col·lectius municipals», insisteix, i es pregunta «quin serà el límit» i «fins a on voldran arribar amb la porga».

Per tot això, des de la seua militància integrada en els tres partits de Compromís (Més, Iniciativa i Els Verds), Espai FIGA exigeix depurar responsabilitats internes i respecte a l'autonomia municipal, garantint la permanència de les normes ja establides per a elegir candidatures electorals.

(EP)


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon