Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escola Valenciana exigeix que s'acredite el nivell de valencià com a requisit per a accedir a la direcció d'À Punt

   

   Escola Valenciana ha denunciat que les bases de la convocatòria pública per a accedir tant a la direcció general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació com la presidència del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació no asseguren "de manera efectiva" el coneixement de valencià, que es comprovarà "únicament mitjançant una entrevista".

   Per açò mateix, l'entitat, en un comunicat, ha insistit que el nivell de valencià "s'ha d'assegurar com a requisit mínim" d'un C1 dins de les bases de la convocatòria i acreditat "de manera objectiva" amb un certificat de la JQCV o equivalent.

   Escola Valenciana, que va denunciar aquests fets al juliol, abans que es publicaren les bases el passat mes d'octubre, ha lamentat ara que no s'ha incorporat aquesta demanda com a requisit per a accedir a la direcció d'À Punt.

   També ha instat la Generalitat Valenciana a establir "de manera immediata" el requisit lingüístic per a accedir a la funció pública, "siga el que siga el lloc a ocupar dins de l'administració".

   En aquesta línia, ha remarcat que la competència lingüística té "encara més sentit" en una direcció dins de l'àmbit audiovisual, al mateix temps que ha lamentat que aquest cas "no és únic ni aïllat", sinó que es troba també "en altres bases de convocatòria pública com en l'accés a la presidència del Consell Rector de la CVMC".

   L'entitat ha criticat que després de 40 anys d'Estatut d'Autonomia i 39 anys de Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià "els nostres representants polítics no hagen tingut la capacitat de legislar perquè el valencià siga una llengua útil i necessària en els diferents àmbits administratius i socials".

   "Aquesta manca de capacitat --continua-- per garantir els nostres drets lingüístics és, a més, un fracàs col·lectiu com a poble, ja que s'han desenvolupat sol actes parcials sense un projecte global i generalitzat".

   El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat aquest dimecres les bases de la convocatòria del concurs per a la proposta de nomenament de la persona que ocuparà la direcció general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), un dels dos ens de la radiotelevisió pública valenciana À Punt.

   En concret, la proposta correspon al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), prèvia convocatòria d'aquest concurs públic en el qual poden presentar la seua candidatura professionals de l'àmbit de la comunicació que acrediten mèrits suficients.

   Entre els requisits figuren l'experiència en l'àmbit de la comunicació i el coneixement de les dos llengües oficials -acreditat davant el Consell Rector en una entrevista- i del context social, cultural, econòmic i polític valencià. El termini per a presentar candidatures és de 30 dies des de la publicació en el DOGV.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon