Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els municipis afectats per les pluges elaboren informes de danys per a la declaració de zona catastròfica

Els 25 municipis de Camp de Túria i l'Horta afectats per les pluges tenen fins al 23 de novembre per a elaborar informes dels danys ocasionats per les pluges d'aquesta finalitat de setmana de cara a la declaració de zona catastròfica.


La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha manifestat que la Delegació del Govern a través de la unitat de Protecció Civil "ha contactat ja amb els 25 municipis afectats per la DANA del passat divendres i dissabte, 11 i 12 de novembre, de les comarques de l'Horta i el Camp del Túria a fi d'informar-los de totes les ajudes del Govern d'Espanya a les quals poden acollir-se i per a agilitzar els mecanismes de gestió de les subvencions".

Bernabé que ha mantingut una trobada amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i posteriorment ha visitat les zones afectades en el municipi per les pluges torrencials, ha traslladat "el compromís del Govern per a donar una ràpida resposta per a la reparació dels danys".

"Accelerar, en la mesura de la possible, totes les actuacions per a tornar a la normalitat és una qüestió absolutament prioritària per al Govern d'Espanya", ha dit la delegada. Segons ha assenyalat Bernabé, aquesta trobada mantinguda en "un dels municipis més afectats per la DANA, com és Riba-roja" respon a "una clara mostra de coordinació i treball conjunt entre administracions".

Pilar Bernabé ha assenyalat que per a la Delegació del Govern "respondre amb promptitud a les sol·licituds dels municipis afectats és fonamental" i per això, des de Protecció Civil "s'estarà a la disposició dels consistoris per a informar de les subvencions existents i de com sol·licitar-les".

En aquests moments segons ha recordat la delegada, "existeixen subvencions del Ministeri de l'Interior a la qual els municipis, persones físiques i jurídiques ja poden acollir-se". Paral·lelament, des de la Delegació del Govern ja s'està treballant per a recaptar tota la informació necessària per a la sol·licitud de zones afectades greument per emergències de Protecció Civil per als ajuntaments que així ho requerisquen.

Per a això, ahir es va remetre als ajuntaments una fitxa de valoració d'estimació de danys que haurà d'estar emplenada abans del pròxim 23 de novembre. Aquesta informació al costat de la sol·licitud de zona afectada greument per emergències de Protecció Civil serà remesa als Ministeris d'Interior i Política Territorial.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon