Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els carrers de Madrid es van omplir ahir en defensa de la Sanitat Pública i Universal, en front d'Ayuso


Els sindicats: "Estem absolutament emocionats i impressionats", asseguren

Els sindicats de la Taula Sectorial de Sanitat (CC.OO., UGT, CSIT Unió Professional, Satse i Amyts) han destacat l'èxit de la convocatòria multitudinària que ha tret a milers de madrilenys als carrers de la capital per a defensar la Sanitat Pública i han anomenat a l'Executiu d'Isabel Díaz Ayuso a reflexionar i atendre aquesta reivindicació del poble madrileny.

Des de Amyts, sindicat majoritari entre els metges i convocants de les vagues de facultatius en urgències extrahospitalàries i de metges i pediatres en Atenció Primària, s'ha destacat que aquesta mobilització no és una cosa que l'Executiu d'Isabel Díaz Ayuso "puga ignorar".

"Estem absolutament emocionats i impressionats. Això és molt més gran del que cap havíem imaginat i és clar que la població està amb la Sanitat de tots, que no acceptaran una retallada en la qualitat de l'assistència i això implica no passar per damunt dels Serveis d'Atenció Rural (SAR) i la resta d'urgències d'atenció hospitalària", ha destacat la secretària general, Ángela Hernández.

En aquest sentit, ha dit esperar una crida o una reunió "per a veure com podem solucionar això, tornar a posar lògica en la gestió sanitària madrilenya i començar a parlar les coses des dels fonaments". "Si és necessari, d'un Pla d'Urgències i Emergències amb els professionals, i no d'esquena a ells", ha postil·lat.

El secretari de Sanitat d'UGT Serveis Públics de Madrid, Julián Ordóñez, ha recalcat que la manifestació "ha sigut impressionant". "Els madrilenys una vegada més demostren on estan les seues prioritats", ha subratllat.

El portaveu d'UGT ha recordat a més la 'marea blanca' contra la privatització sanitària que en 2021 va mobilitzar a milers de persones a la regió i va acabar amb la dimissió de Javier Fernández-Lasquetty com a conseller de Sanitat. "Si deu anys després el Govern de la Comunitat de Madrid, amb Isabel Díaz Ayuso al capdavant, no posa remei, tindrà el mateix resultat", ha advertit.

"No permetrem que ens arrabassen el nostre bé més preuat, la Sanitat Pública", ha recalcat el portaveu sindical.

Des de Satse Madrid, Teresa Galindo, secretària general, ha posat l'accent que amb aquesta manifestació ha quedat demostrat "una vegada més" que els ciutadans i sanitaris estan units en aquesta causa. "S'ha de replantejar el Govern regional d'una vegada per sempre el model sanitari i la defensa de la Sanitat Pública i de qualitat", ha subratllat la portaveu del sindicat d'Infermeria.

Per part seua, la secretària de Sanitat de CSIT Unió Professional, Rosa Vicente, ha subratllat que el "rebuig a la gestió" de la Sanitat "està començant a ser massiu". "Res a envejar a les èpiques 'marees blanques' antiprivatització", ha subratllat.

Després d'aquesta massiva mobilització, caracteritzada per ser un "acte de comunió entre pacients i professionals", la portaveu d'aquest sindicat ha incidit en què la presidenta regional "ha de fer una reflexió" i "reconduir la seua actitud" i la del conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

"Seria el més encertat. Són a temps d'evitar que això vaja a més", ha advertit Vicente, que ha recordat a més que "també estan col·lapsant" els Serveis Socials i l'Educació.

Per part des de CC.OO., Mariano Martín-Maestro, secretari general de CC.OO. Sanitat Madrid, ha destacat que els carrers han estat "abarrotades" de ciutadans en defensa del que és tots, la Sanitat.

"No consentirem que el Govern del PP d'Ayuso continue retallant el dret fonamental que és la Sanitat Pública. No consentirem que continuen augmentant fins ja quasi un milió de ciutadans les llistes d'espera", ha destacat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon