Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els candidats electorals de Compromís s'hauran de comprometre amb els drets de les persones trans

   Compromís promulgarà en la seua pròxima executiva un document perquè tots els candidats electorals acrediten que lluitaran pels valors de valencianisme, progressisme, ecologisme, feminisme, igualtat LGTBI i drets per a les persones trans.

   Tots els aspirants als comicis hauran de firmar aquest compromís per a formar part de les llistes, expliquen fonts de la coalició sobre aquest document avançat per 'eldiario.es'.

   "Igual que totes les persones que s'apunten a participar en les primàries de Compromís han d'acreditar que comparteixen els principis i valors de la formació, amb més raó ho ha de fer qualsevol càrrec públic, per a ser més clars i transparents amb la ciutadania a la qual representem".

   En el cas de les primàries, la fórmula simple de Compromís és "reconec aquesta formació com la qual representa el conjunt de valors amb els quals m'identifique", encara que en el cas del document que firmaran els candidats serà més extens i concret.

   Aquest dimarts, diversos militants de la coalició van demanar en xarxes socials la retirada de la candidatura de María Viu a l'Alcaldia de Burjassot (València) en considerar que difon "missatges trànsfobos".

   Sobre aquest tema, el sector LGTBI de Compromís va subratllar en un missatge en Twitter que tenen clar des de fa molts anys que el suport a aquests drets és "inqüestionable".

   "La Llei Trans està en el nostre programa electoral des de 2015 i nosaltres la impulsem en el Botànic. Per açò tenim molt clar que els drets trans són drets humans", va manifestar aquesta sectorial de la coalició en al·lusió a la normativa estatal en la qual discrepen PSOE i Unides Podem.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon