Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El síndic de Greuges investiga Igualtat per denegar la Renda Valenciana d’Inclusió a persones que teòricament complien amb els requisits


El síndic de Greuges, Ángel Luna,  ha obert una investigació d'ofici a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, liderada per la vicepresidenta Aitana Mas (Compromís), davant les «reiterades» denúncies de persones afectades. La institució qüestiona la denegació de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) a persones que, durant un curt termini de temps, han estat treballant. El síndic considera que la decisió de la Conselleria d'Igualtat és «injusta» i que «podria vulnerar drets». Luna s'empara en les «nombroses i reiterades queixes» per possibles beneficiaris de les ajudes, tot i que la Conselleria assegura que només consten quatre casos d'aquest tipus.

La investigació se centra en el fet que diverses persones, segons el Síndic, asseguren complir amb els requisits per a rebre aquestes ajudes, que tot i així són rebutjades perquè en el moment de la resolució, emesa fora del termini màxim previst, les persones que les sol·licitaven ja comptaven amb un lloc de treball. Segons Luna, aquesta decisió és «injusta» i «no està avalada per cap normativa». «Ni la llei ni el decret fan cap referència a la denegació d'aquest ajut econòmic quan en el moment de la seua resolució la persona interessada es troba percebent ingressos si durant els mesos anteriors, des que es va realitzar la sol·licitud, no en disposava», apunten des del Síndic. Quan denega aquesta prestació, segons la mateixa institució, la Conselleria «ignora el dret que la persona tenia a la RVI durant els mesos en els quals no percebia cap ingrés. Encara més: si la Conselleria haguera resolt l'ajuda en el termini màxim legal, fixat en sis mesos, la persona sol·licitant l'haguera cobrat», subratllen.

El Síndic també es mostra «preocupat» per «l'efecte desmotivador en la consecució de treball per part dels sol·licitants d'aquest ajut, en especial quan intueixen que la resolució de la RVI pot estar a punt de ser efectuada». Així, el síndic ha sol·licitat a la Conselleria liderada per Aitana Mas que envie, en el termini màxim d'un mes, un informe amb què responga, entre d'altres, a la qüestió de quin apartat legislatiu determina que les sol·licituds de RVI realitzades quan la persona interessada compleix amb tots els requisits per a ser beneficiària es deneguen, mes de sis mesos després, quan en el moment de la resolució la persona està treballant.

També pregunten si la Conselleria valora que, amb les esmentades resolucions, «està negant una ajut al qual tenia dret la persona sol·licitant»; si comprén que si hagueren resolt en el termini fixat legislativament la persona beneficiària hauria percebut l'ajuda sol·licitada; i per què «no es compleix el mandat legal i s'aproven les resolucions favorables, amb una suspensió posterior de l'ajuda i reactivant-la quan siga el cas».


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon