Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte 50/50 reduirà el consum energètic en el CEIP Verge del Carme de l'Eliana

#leliana

L'Ajuntament de l'Eliana ha posat en marxa el projecte 50/50 en el CEIP Verge del Carme amb l'objectiu de motivar el canvi d'hàbits entorn del consum d'energia i aigua en el centre educatiu. 

El seu desenvolupament comptarà amb la implicació i participació directa de tots els actors implicats: personal directiu, responsable del projecte en el centre, conserge, representació de claustre, alumnat, AMPA, personal de neteja i menjador i un tècnic municipal. Tots ells constituiran l' 'equip energètic' i mantindran reunions periòdiques per a proposar la posada en funcionament de diverses mesures de reducció energètica amb les quals generaran uns incentius en funció de l'estalvi que s'aconseguisca. Així, el 50% dels estalvis generats es destinaran al centre en forma de premi o subvenció directa, mentre que el 50% restant es destinaran igualment al centre, però destinats a la realització d'inversions en estalvi i eficiència energètica. Serà, per tant, la pròpia comunitat educativa qui decidirà, per consens, el destí dels fons rebuts gràcies a l'estalvi energètic aconseguit.

La iniciativa, coordinada per la Cooperativa de Serveis Energètics AeioLuz, busca també conscienciar sobre la necessitat d'avançar cap a un futur energèticament sostenible, modificant la percepció existent entre la ciutadania sobre l'energia com una qüestió llunyana, abstracta i en la qual existeix un escàs marge d'actuació.

L'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha destacat que la idea promourà entre l'alumnat pràctiques de sostenibilitat energètica que podran traslladar a la resta dels seus àmbits vitals, sobretot al familiar. "El més satisfactori serà comprovar que quan es treballa en equip per a aconseguir un bé comú s'aconsegueixen resultats i es contribueix, a més, a cuidar el nostre planeta", ha afirmat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon