Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte 50/50 reduirà el consum energètic en el CEIP Verge del Carme de l'Eliana

#leliana

L'Ajuntament de l'Eliana ha posat en marxa el projecte 50/50 en el CEIP Verge del Carme amb l'objectiu de motivar el canvi d'hàbits entorn del consum d'energia i aigua en el centre educatiu. 

El seu desenvolupament comptarà amb la implicació i participació directa de tots els actors implicats: personal directiu, responsable del projecte en el centre, conserge, representació de claustre, alumnat, AMPA, personal de neteja i menjador i un tècnic municipal. Tots ells constituiran l' 'equip energètic' i mantindran reunions periòdiques per a proposar la posada en funcionament de diverses mesures de reducció energètica amb les quals generaran uns incentius en funció de l'estalvi que s'aconseguisca. Així, el 50% dels estalvis generats es destinaran al centre en forma de premi o subvenció directa, mentre que el 50% restant es destinaran igualment al centre, però destinats a la realització d'inversions en estalvi i eficiència energètica. Serà, per tant, la pròpia comunitat educativa qui decidirà, per consens, el destí dels fons rebuts gràcies a l'estalvi energètic aconseguit.

La iniciativa, coordinada per la Cooperativa de Serveis Energètics AeioLuz, busca també conscienciar sobre la necessitat d'avançar cap a un futur energèticament sostenible, modificant la percepció existent entre la ciutadania sobre l'energia com una qüestió llunyana, abstracta i en la qual existeix un escàs marge d'actuació.

L'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha destacat que la idea promourà entre l'alumnat pràctiques de sostenibilitat energètica que podran traslladar a la resta dels seus àmbits vitals, sobretot al familiar. "El més satisfactori serà comprovar que quan es treballa en equip per a aconseguir un bé comú s'aconsegueixen resultats i es contribueix, a més, a cuidar el nostre planeta", ha afirmat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon