Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ministeri de Treball llença la Xarxa Iberoamericana d'Inspeccions de Treball

El primer Fòrum Tècnic Internacional d'Alts Responsables d'Inspeccions de Treball, reunirà més de 160 representants de les inspeccions de treball de 80 països

La directora general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, Carmen Collado, ha presidit aquest dimecres a València la constitució de la Xarxa Iberoamericana d'Inspeccions de Treball, un espai impulsat des del Ministeri de Treball i Economia Social per a enfortir la cooperació entre les inspeccions de treball d'Espanya, Portugal i 13 països d'Amèrica Llatina.

Encara que ja s'havia fet un intent de crear una estructura similar en 2009, no ha sigut fins ara que es formalitzat aquesta col·laboració que ha comptat amb l'alé de l'Organització Internacional del Treball (OIT). Amb aquesta xarxa s'aspira a dissenyar estratègies compartides per a fer front "a reptes comuns en tots els països" com la proliferació del treball no declarat i irregular, la persistència de discriminacions laborals o la tendència a la desregulació, entre altres.

"La Xarxa que naix en aquest dia té vocació de permanència i compte, a més, amb l'aval i lideratge de l'Organització Internacional del Treball", ha assenyalat Collado abans de la signatura de la Declaració de València, el document amb el qual s'ha formalitzat la constitució de la xarxa.

COOPERACIÓ PERMANENT

Els països participants han manifestat el seu interés a mantindre un canal permanent de comunicació i cooperació entre les organitzacions inspectores. Un dels principals eixos d'aqueixa col·laboració seran les actuacions dirigides a facilitar l'intercanvi de coneixements sobre bones pràctiques i procediments d'inspecció.


En aquest sentit, durant l'últim any s'han realitzat una sèrie de tallers sobre temes d'interés per a les inspeccions de treball iberoamericanes, en els quals Espanya ha participat.

El Ministeri de Treball i Economia Social ha exercit com a amfitrió d'aquesta trobada, que se celebra prèviament al primer Fòrum Tècnic Internacional d'Alts Responsables d'Inspeccions de Treball, una trobada que reunirà aquest dijous i divendres a València a més de 160 representants de les inspeccions de treball de 80 països.

Es tracta de la primera trobada d'aquestes característiques que convoca la OIT i l'elecció d'Espanya com a amfitriona suposa "un reconeixement" del sistema d'inspecció espanyol com "un dels més avançats del món" i que compta amb competències en tots els aspectes del mercat de treball.

El Secretari d'Estat d'Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, inaugurarà el dijous aquest fòrum, que clausurarà el divendres la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal