Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El I Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista 2017-2022 finalitza amb un 94% de mesures complertes

Aitana Mas anuncia una segona edició perquè "la igualtat plena, real i efectiva" seguisca en el debat públic i polític

L'I Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista 2017-2022, impulsat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i subscrit amb el conjunt de les institucions, partits polítics i societat civil, ha finalitzat amb un grau de compliment i execució del 94 per cent de les mesures contemplades en el text inicial.

Així ho ha assenyalat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, qui ha presidit a Alacant la reunió amb membres del Consell i 29 representants d'entitats signants d'aquest acord, i després de la qual ha destacat el treball i esforç de cooperació i col·laboració dels i les intervinents "en un mateix sentit, reforçant la unitat social i institucional en contra de la violència de gènere i masclista".

A l'acte han assistit el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, el de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Minguez, la titular de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i la de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez

Aitana Mas ha recordat que al setembre de 2017 un total de 63 representants de partits polítics, agents econòmics i socials, universitats públiques, associacions de dones, feministes i professionals, col·lectius de dones supervivents, entitats del tercer sector d'acció social, mitjans de comunicació, Forces i Cossos de seguretat i administracions públiques valencianes van acordar subscriure aquest acord.

"Es va tractar d'un compromís i un acord polític, social, cultural, cívic i econòmic per a erradicar d'entre nosaltres la violència pròpia dels sistemes patriarcals com el que habitem, una violència de gènere i masclista", ha agregat.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha recordat que llavors es van acordar 298 mesures, de les quals 280 "estan realitzades, en execució permanent o en procés d'execució, cosa que significa un grau de compliment del 94%". En procés hi ha 27 actuacions i no desenvolupades, 18.

Després de cinc anys de treball, Aitana Mas s'ha referit a algunes de les propostes impulsades des del pacte, com les mesures fiscals en benefici de víctimes de violència de gènere, l'elaboració i implementació d'una estratègia valenciana per uns nous usos del temps i la corresponsabilitat, així com el rescat de dones prostituïdes a través del programa Alba.

També l'aposta per la racionalització d'horaris en els convenis laborals, garantir l'accés a l'educació de 0-3 anys dels fills i filles de víctimes de violència o consolidar una xarxa d'acolliment, especialitzada i amb diferents perfils, entre altres.

En definitiva, ha assegurat que "es tracta de mesures per a millorar la vida de les persones més vulnerables i construir una societat més igualitària". "Aquest primer pacte valencià ha implicat un canvi substancial de les polítiques públiques i en la resposta institucional i de la ciutadania, servint com a far i guia del mateix Consell", ha afegit.

Respecte al pròxim pacte, ha garantit el compromís de continuar lluitant "amb el mateix esperit que va inspirar el primer", per a posar en primer pla del debat públic i polític "realitats com la violència i l'explotació sexual, el tràfic de dones i xiquetes, la feminització de la pobresa, la bretxa salarial i punts altres xacres socials que patim les dones".

En declaracions als mitjos instants abans de l'arrancada de l'acte, preguntada per algunes novetats que pot incloure la segona edició, Mes ha subratllat que encara no hi ha un esborrany escrit i que l'acte d'aquest dimarts serveix també per a canalitzar diferents mesures i propostes per a l'elaboració d'aquest.

"Hui no portem un esborrany, portem la necessitat de reeditar aquest pacte i tornar a mostrar el nostre compromís i donar-li continuïtat a les mesures amb altres noves també; també hem d'establir els canals de participació per a la redacció del segon pacte valencià", al qual espera que se sumen "més institucions i entitats, totes les possibles".

QUASI 300 MESURES

El Pacte Valencià contra la Violència de gènere i Masclista 2017-2022 es va estructurar en cinc eixos, 21 objectius i 298 mesures concretes amb la finalitat de combatre, previndre i erradicar tot tipus de violència contra les dones, visibilitzar la violència de gènere i masclista com un conflicte estructural, polític i social, i protegir, atendre integralment i fer costat a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i els seus fills i filles.

Els eixos són la urgència de garantir una societat segura i lliure de violència de gènere i masclista i la necessitat de visibilitzar aquest tipus de violència com a indubtable conflicte social i polític. També la creació de xarxes de treball que atenguen les víctimes i a les seues filles i fills o el finançament que permeta desenvolupar les mesures del Pacte per a anar avançant també en la feminització de la societat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal