Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Festival 'Torna la Llum' amb 'mascletaes simultànies' a 14 municipis: el 6 de desembre també a Benaguasil i Riba-roja

Gaspar destaca que l'any vinent es buscarà un festival "més ambiciós" per a donar suport a "aquesta manera de viure dels valencians"

'Torna la Llum' tornarà dimarts que ve 6 de desembre, Dia de la Constitució, amb el tret simultani de 'mascletaes' en 14 municipis de la província de València: Alberic, Carcaixent, Alzira, Algemesí, Foios, Godella, Catarroja, Benaguasil, Riba-roja, Xiva, Canals, Aielo de Malferit, Requena i Utiel.

Així, ho han anunciat aquest dilluns el president de la Diputació, Toni Gaspar, en roda de premsa per a presentar la tercera edició d'aquest festival al costat de la presidenta de l'Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (Piroval), Mª José Lora; l'artista faller i dissenyador del cartell del festival, Iván Tortajada; i altres representants del sector.

Sobre aquest tema, Gaspar ha destacat que la pirotècnia és una cosa comuna de tots els municipis perquè és "la manera de viure dels valencians, de generar felicitat". Així, ha recordat que aquesta iniciativa, impulsada per Piroval i subvencionada per la corporació provincial, va nàixer en el context de la pandèmia per a contribuir a la reactivació de sectors tradicionals i consisteix en el tret simultani d'espectacles pirotècnics en diferents municipis de la província.

Gaspar ha assenyalat que aquesta "serà l'última edició del 'Torna la Llum' en el format que coneixem des de la seua aparició després d'aquells mesos durs del confinament" ja que l'any vinent es vol fer  "una cosa més ambiciosa" i sobre aquest tema ha incidit en què "ha de posar-se en valor tot el treball de la pirotècnia a la província de València per a visualitzar-la molt més".

A més, ha afirmat que "la gent ve ací perquè som potència mundial a generar felicitat i quan la gent és feliç, crea millor, es comporta millor i el país va millor". Al seu judici, "tot ha d'anar encaminat a la felicitat de la gent, fins i tot la política".

"RECUPERAR CONNEXIÓ ENTRE MUNICIPIS"

Gaspar ha apuntat que la COVID-19 "va ser el catalitzador per a realitzar aquest festival", encara que la Diputació ja portava un temps en contacte amb Piroval perquè la institució volia "recuperar aqueixa connexió entre municipis que s'havia perdut".

"Alguna cosa havia de fer la casa de tots els municipis per a ajuntar-los a tots perquè no hi ha cap que no use pirotècnia per a celebrar les seues festes", ha assenyalat.

El president de la institució provincial ha indicat que la primera edició de 'Torna la Llum' "va ser per a dir-li a la gent que es podien fer castells; dir-li als alcaldes que si la Diputació podia, ells podien".

En aquesta línia, ha subratllat que "tothom va anar a veure aquell espectacle i això sí que va ser 'Torna la Llum' perquè va ser veure castells per primera vegada després de molts mesos de silenci". "Ara ja tenim llum", ha celebrat.

Per part seua, la presidenta de Piroval ha agraït el treball realitzat per a dur a terme aquesta tercera edició del festival, que "és la primera per a reactivar l'activitat del sector". Ara treballaran en "noves idees i projectes que permeten mantindre els vincles amb la Diputació, una institució que, igual que les nostres empreses, treballen en contacte directe amb els ajuntaments".

TORNA LA LLUM

'Torna la Llum' és el nom amb el qual la Diputació i Piroval van batejar la iniciativa conjunta per a ajudar el sector pirotècnic a recuperar activitat després dels mesos de "fortes" restriccions a causa de la COVID-19.

La institució provincial va invertir 300.000 euros en els 15 castells disparats simultàniament al juliol de 2020, amb més de 7.000 quilos de material pirotècnic.

En 2021 va donar continuïtat a aquesta línia d'ajuda per a finançar la segona edició d'un esdeveniment múltiple que, en aquesta ocasió, es va traslladar al 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana i la tercera edició d'aquesta iniciativa, que se celebrarà el Dia de la Constitució, amb el tret simultani de 14 'mascletaes'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal