Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Bigotes implica González Pons en 'arreglar' contractes per a la Gürtel

El capitost de la Gürtel a la Comunitat Valenciana, Álvaro Pérez 'el Bigots', ha implicat l'actual sotssecretari d'acció institucional del PP, Esteban González Pons, en el tripijoc de dos contractes per a la trama a València, en un escrit de confessió en el qual mostra el seu penediment.


En l'escrit dirigit a la Secció Segona de la Sala penal dela Audiència Nacional, avançat per la SER i al qual ha tingut accés EFE, Álvaro Pérez explica que està acusat en la peça separada número 5 del cas Gürtel -sobre adjudicacions de la trama a València- i vol reconéixer els fets i col·laborar amb la justícia.

"Es fa necessari expressar el meu sentiment de penediment per la meua mala conducta, demanar perdó als ciutadans, la comunitat i la societat en general", assenyala, i afig que ha col·laborat amb la justícia però no prou, ja que durant uns anys es va dedicar "a protegir o no inculpar a acusats o polítics", alguna cosa que ja no fa perquè sis anys en la presó li han fet reflexionar.

Així desgrana, en un escrit de 58 folis, com membres del Govern de la Generalitat de la Comunitat Valenciana van atorgar a la trama diferents contractes entre 2003 i 2009, com per exemple alguns relacionats amb diversos Open de Tennis o Fitur. Cita en nombroses ocasions a l'expresident valencià Francisco Camps, amb el qual tenia "el compromís d'ajudar-se mútuament" i que era el seu amic.

I detalla que al desembre de 2004 a la seua empresa, Orange Market, la Conselleria de Presidència li va adjudicar un contracte per a regalar als periodistes un pendrive amb una Guia de la Comunicació, quan el conseller era Esteban González Pons.

Assegura que aqueixa adjudicació "va vindre a través de l'amistat que el senyor Blanch (gerent d'Orange Market per acord amb Francisco Camps) tenia amb González Pons", i per a acreditar-ho adjunta una fulla de tresoreria de l'empresa en l'apareixen les sigles "egp" al costat de "generalitat valenciana (presid) i la xifra de 62.548 euros.


"Aquestes inicials signifiquen Esteban González Pons, persona que va sol·licitar el treball al senyor Ignacio Blanch", afig.

Vaersa

El segon contracte en el qual el Bigots implica a González Pons es refereix a la contractació en 2004 d'Orange Market per part de l'empresa pública Vaersa per a una elaborar una campanya publicitària de sensibilització per a l'ús correcte del contenidor groc, i pel qual es van pagar pel que van rebre 59.750 euros.


Assegura Álvaro Pérez que va ser gràcies a l'amistat entre González Ponz i Ignacio Blanch pel que els van adjudicar aqueix treball.

El Bigots ha tractat d'implicar en diverses ocasions a Esteban González Pons en la trama Gürtel, i de fet al gener de 2019 va remetre una carta a la jutgessa de València Carmen García Mingo en la qual assenyala que el llavors portaveu del PP en el Parlament Europeu "tenia comandament en plaça en les adjudicacions i el finançament il·legal" del partit.

González Pons va contestar que aqueixes afirmacions ja havien sigut realitzades anteriorment en els jutjats i es van considerar "inadmissibles", assegurant que eren "totalment falses i difamatòries".

El presumpte número 3 de la trama i responsable de la mateixa a València, ha sigut condemnat en diverses peces de la trama Gürtel


 

   
  .



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon