Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz reuneix huí a polítics, empresaris i sindicalistes per abordar el diàleg social al Fòrum de l'OCDE

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i el secretari general de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), Mathias Cormann, inauguren aquest dimecres, a Madrid, el Fòrum Global Deal, que analitzarà el paper del diàleg social en la transformació del mercat de treball i de l'economia.

Aquest Fòrum, impulsat per Suècia en 2016, recau en aquesta edició a Madrid com a "reconeixement" al paper d'Espanya "en la difusió del diàleg social a nivell internacional", com va assenyalar Díaz fa unes setmanes a Brussel·les, on va participar en la Cimera Social Tripartida.

L'esdeveniment se celebrarà el dimecres 2 i el dijous 3 de novembre, i comptarà amb representants de governs i agents socials de tot el món, que debatran sobre noves realitats laborals, com la gestió dels treballs no convencionals, del treball a distància o la democràcia en les empreses.

Després de la inauguració a càrrec de Díaz i Cormann, la primera taula redona tractarà sobre el "Diàleg social per a l'ecologització de l'economia en temps de crisi". En ell intervindran la presidenta de Sodexo Ibèria, Carina Cabezas; el ministre de Treball de la República Dominicana, Luis Miguel de Camps; l'assessor principal de l'Organització Internacional d'Ocupadors (OIE), Luis Rodrigo Morales; el ministre de Treball i Seguretat Social de l'Uruguai, Pablo Mieres; el secretari general de la Federació Internacional de Treballadors del Transport (ITF), Stephen Cotton; i la secretària general de la patronal de serveis públics SGI Europe, Valeria Ronzitti. El panell estarà moderat pel director de la Direcció d'Ocupació, Treball i Assumptes Socials (ELS) de l'OCDE, Stefano Scarpetta.

Durant la vesprada del dimecres, també està previst el panell sobre "El paper del diàleg social en la gestió de formes atípiques d'ocupació". Els ponents d'aquest acte seran la directora executiva de Fairtrade International, Melissa Duncan; el comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit; el vice-primer ministre i ministre d'Economia i Treball de Bèlgica, Pierre-Yves Dermagne; la viceministra de Treball i viceministra adjunta d'Ocupació i Desenvolupament Social del Canadà, Sandra Hassan; el cap de la Unitat de Diàleg Social i Tripartismo del Departament de Governança i Tripartismo de l'Organització Internacional del Treball (OIT), Youcef Ghellab; i el vicepresident per al Diàleg Social de Danone, Sylvain Lobry 

El Fòrum Global Deal de l'OCDE continuarà el dijous amb la Presentació de l'informe representatiu del Global Deal de 2022, que serà a càrrec de la presidenta i directora executiva de la xarxa JustJobs, Sabina Dewan, i del director de la Direcció d'Ocupació, Treball i Assumptes Socials (ELS) de l'OCDE, Stefano Scarpetta.

Durant aqueixa jornada, també es dedicarà una sessió a l'anàlisi de la reforma laboral a Espanya i al diàleg social previ per a aconseguir la nova normativa. L'acte estarà moderat pel director d'Anàlisi Macroeconòmica i Internacional de Funcas, Raymond Torres.

En aquesta sessió intervindran el secretari confederal d'UGT, Fernando Luján; el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey; la secretària confederal d'Acció Sindical de CCOO, Mari Cruz Vicente; el professor agregat del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de l'Institut d'Estudis del Treball (IET-UAB), Óscar Molina; la directora del Departament d'Ocupació, Diversitat i Protecció Social de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Rosa Santos; i la directora del departament Sociolaboral de la Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa, (Cepyme), Teresa Díaz de Terán.

L'altra sessió del matí del dijous serà "Gestió del teletreball en un món post-pándemico: el paper del diàleg social", moderada per la periodista Belén Carreño.

Els ponents d'aquest acte seran el professor titular de Dret del Treball en la Universitat de València, Adrián Todolí; el director sènior de Relacions Estratègiques i Comunicacions i Ocupació de l'OCDE, Ali Karami Ruiz; la presidenta de BNP Paribas España, Cecile Boned; la secretària general de UNI Global Union, Christy Hoffman; el president executiu de la Confederació Empresarial de Macedònia, Mile Boskov; i el secretari general del Sindicat General de Treball Tunisià, Noureddine Tabboubi.

A la vesprada, el Fòrum continuarà amb una sessió dedicada a "Com promoure la democràcia en el lloc de treball en un món laboral canviant". En aquesta ocasió, intervindran el secretari general de IndustriALL, Atle Hoie; el vice-primer ministre i ministre de Treball d'Eslovènia, Luka Mesec; el secretari general de la Federació de Sindicats Somalis, Omar Faruk Osman; el director executiu d'Iniciativa de Comerç Ètic (ETI, per les seues sigles en anglés), Peter McAllister; i la sotssecretària adjunta d'Assumptes Internacionals del Departament de Treball dels Estats Units, Thea Lee.

La clausura de l'esdeveniment serà a càrrec de la ministra de Treball, segons consta en el programa del Fòrum.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon