Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cultura i Fundació Bromera llancen la revista ‘Llegim?’ per als alumnes del primer cicle de Primària

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura han organitzat l'enviament de més de 100.000 exemplars del segon número de Llegim? Revista per a devorallibres a l'alumnat matriculat en 1r i 2n de Primària de tots els centres educatius valencians, així com a les biblioteques públiques valencianes.

La revista ofereix un disseny visualment atractiu i continguts especialment confeccionats per als xiquets i les xiquetes d'entre 6 i 8 anys. Es tracta d'una publicació gratuïta que consta de 32 pàgines, impresa a tot color, que inclou quatre còmics escrits pels professionals de l'escriptura valenciana M. Jesús Bolta, Francesc Gisbert i Mercè Climent; dos poemes de l'autor Marc Granell, i un conte de Jovi Lozano-Seser. Els dibuixos han sigut elaborats pels professionals del món de la il·lustració valenciana César Barceló, Laura Inat, Lorena Mínguez, Enric Solbes, Pau Valls i José Fonollosa.

La publicació conté també jocs, manualitats i un bon grapat de consells pràctics que animaran les famílies a combatre la contaminació; fer titelles de dit, un llibre de natura o un exlibris; jugar al joc de Les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar, i visitar un parc natural en família. 

La campanya té un espai web propi (llegim.org) en què hi ha jocs, activitats i passatemps per a aprendre a cuidar el planeta; recomanacions de llibres per edats; vídeos amb manualitats, receptes i consells, i una secció per a sol·licitar més exemplars de la revista.

Finalment, s'oferirà, de manera gratuïta, a totes les entitats que ho sol·liciten, l'exposició 'Llegim?'. Aquesta conté els còmics, els poemes i el conte inclosos en la revista, i està formada per 16 panells enrotllables (100 x 200 cm). L'entitat sol·licitant sols s'haurà de fer càrrec del transport –tant d'anada com de tornada– i rebrà 25 exemplars del segon número de la revista, que podrà regalar als visitants. 

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha ressaltat "l'atractiu contingut de la revista que pretén atrapar els xiquets que s'inicien en la lectura". Per a Amoraga, "aquesta iniciativa se suma al programa d'activitats que s'estan impulsant des de la Generalitat amb l'objectiu de generar xarxes de lectura col·lectives i augmentar l'índex lector en la societat".

La campanya Llegim? forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura. Aquesta quarta edició amplia els continguts de les campanyes anteriors, dirigides als xiquets i xiquetes d'entre 0 i 12 anys.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon