Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís, EUPV i Podem aniran a l'acte de Yolanda Díaz i 'Sumar' en La Fira de València - a Paterna - el 19 de novembre




Compromís, Podem i Esquerra Unida (EUPV) garanteixen que estaran representats aquest dissabte 19 en la presentació del projecte 'Sumar' de la vicepresidenta Yolanda Díaz a València, encara que no volen anunciar quins càrrecs assistiran ni si seran de la primera línia política.

Així han valorat els seus portaveus en Les Corts l'acte que protagonitzarà la també ministra de Treball en Fira València, després de presentar el seu "procés d'escolta" en altres ciutats espanyoles de cara a les eleccions generals de 2023.

De Compromís, Papi Robles, ha ironitzat després de la junta de síndiques que desconeix què farà el dissabte al matí i que aquesta presentació és "una de les opcions'', per la qual cosa "aniria encantada" si li quadra.

Dit això, ha assegurat que l'executiva que celebra la coalició aquest dimarts a la vesprada parlarà sobre aquesta presentació, a més de ressaltar l'"excel·lent relació de Compromís amb la vicepresidenta" perquè "cada vegada que ha vingut ha estat acompanyada" per alcaldes, consellers o pel diputat nacional Joan Baldoví. "Hi haurà representació", ha insistit.

Per Podem, la síndica de UP i coordinadora autonòmica del partit, Pilar Lima, ha coincidit que estaran representats perquè "sempre" han deixat clar que Díaz és la seua candidata i "València és una terra d'acolliment".

Això sí, preguntada per l'exigència de Pablo Iglesias que 'Sumar' respecte la posició de Podemos, ha remarcat que són "organitzacions autònomes" i que, mentre Podem està centrat en les eleccions autonòmiques i municipals de maig, "Yolanda Díaz ja ha dit que no es presentarà a aqueixes".

"LA GENT NO VOL SENTIR PARLAR DE BUTAQUES"

"La gent no vol veure'ns parlar de nosaltres mateixes, de quotes o de butaques (...). El nostre compromís i deure és construir un projecte per a la Comunitat Valenciana que siga guanyador i canvie la correlació de forces, pensem que és possible i li acompanyarem, evidentment, la nostra obligació és abrigallar-la", ha abundat, recordant que Podem ja la va defensar com a "perfil més idoni" per a concórrer a les generals.

A més, Lima ha sostingut que el seu partit afronta un "moment polític important" davant el qual ha avançat que el candidat a la Generalitat, l'actual vicepresident segon Héctor Illueca, elaborarà un "esborrany de projecte de país", així com que es convocarà un consell ciutadà autonòmic per a "tindre les línies clares" i al gener se celebrarà una conferència política.

I per part d'EUPV, Estefania Blanes ha insistit que fan costat a Díaz i "per descomptat" estaran en l'acte del dissabte "si ara és el moment d'escoltar". No sols això, sinó que ha garantit que en la seua formació treballen "de manera activa i a tots els nivells" per a portar a les generals "una candidatura forta amb un programa potent i de consens"

.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon