Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Brussel·les treu importància diu que Espanya no és cas únic de nomenar exministres al TC i insisteix en urgència de renovar


El comissari de Justícia, Didier Reynders, ha dit aquest dimecres que Espanya no és l'únic cas a la Unió Europea on es troben exministres com a magistrats del Tribunal Constitucional però que esperarà a tindre els detalls de de el nomenament de l'exministre de Justícia Juan Carlos Campo, al mateix temps que ha insistit que la urgència és renovar el Consell General del Poder Judicial per a desbloquejar la resta de nomenaments.

"No és l'únic país en el qual es produeix aqueixa situació. Encara no ho he mirat. Veurem com analitzarem la situació exacta d'aqueix nomenament", ha dit Reynders a preguntes d'Europa Press sobre l'impacte del nomenament de Camp en la independència de la judicatura a Espanya i sobre si Brussel·les sospesa prendre mesures.

"Però, ho repetisc, el que demanem sobretot és primer la renovació del Consell General del Poder Judicial que permeta fer tots els nomenaments en el Tribunal Constitucional", ha explicat el polític belga.

En aquest sentit, el responsable de Justícia de l'Executiu comunitari ha recalcat que espera la renovació de l'òrgan de govern dels jutges per a, al costat de les designacions realitzades pel Govern, poder oferir una "reacció" sobre el "conjunt".

"Encara no sé si les decisions del Govern es posaran en pràctica directament en el Tribunal Constitucional", ha reblat el comissari, que habitualment emmarca l'escrutini de l'Estat de dret en els Estats membre en l'informe anual que Brussel·les publica des de 2020, en l'última edició del qual els serveis comunitaris van incloure una recomanació a Espanya per a instar la renovació urgent del CGPJ per a, immediatament després, procedir a la reforma del sistema perquè els vocals siguen triats en la seua majoria pels seus parells.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon