Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bravo demana al Govern competències en justícia: 'Necessitem tindre més veu en la definició del model'


   La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha demanat al Govern central les competències en matèria de justícia: "Necessitem tindre més veu en la definició del model, en l'organització interna i territorial. Necessitem tindre major protagonisme a l'hora de determinar el nombre d'òrgans judicials que s'han de crear cada any".

   Així s'ha pronunciat Bravo en un esmorzar amb els mitjans de comunicació després d'analitzar les xifres en justícia i observar que ha disminuït l'entrada d'assumptes en jutjats i, no obstant açò, el nivell de satisfacció d'operadors jurídics i de la ciutadania segueix sent insatisfactori.

   "Alguna cosa passa", ha dit, per a apuntar que les comunitats haurien de tindre major protagonisme en la definició del model de justícia: "Les comunitats coneixem els problemes del dia a dia en els territoris i hem de finançar òrgans judicials i pagar tots els dèficits derivats d'un model de justícia obsolet, que ens porta que la inversió es convertisca en desinversió", ha dit.

   "Les dades --ha agregat-- evidencien que la inversió no està garantint ni l'eficàcia ni està millorant la situació. És un problema de model", ha insistit. Ha posat com a exemple que el nombre d'assumptes judicials ha baixat a la Comunitat des de 2015 a 2022 quasi en 150.000; i s'ha multiplicat per dos el pressupost destinat en justícia en aquest període de temps. No obstant açò, el nivell de satisfacció és "molt baix".

   I ha afegit: "Tothom se segueix queixant i la conclusió a la qual arribem és que necessitem tindre més veu en la defensa del model". "Estem davant una fàbrica antiga i estem invertint en una empresa que des de finals del segle XIX no s'ha transformat", ha criticat.

   Preguntada per quanta veu necessiten les autonomies, ha respost: "Sóc partidària que les competències en matèria de justícia hauríem de revisar-les. Les comunitats hauríem de tindre més capacitat de decisió perquè afrontem la despesa en mitjans materials i personals", ha insistit.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon