Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil es va concentrar contra la violència de gènere

Ahir, 25 de novembre, se celebra el «Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones» i l'Ajuntament de Benaguasil, a través de l'àrea d'Igualtat, ha preparat una sèrie d'activitats de conscienciació i sensibilització entorn d'aquest dia.

La jornada començava amb una activitat col·lectiva que ha contacte amb la participació de nombrosos veïns i veïnes que, a través del ball han expressat el seu rebuig a qualsevol tipus de violència masclista. L'activitat ha comptat amb la col·laboració del professor de ball Emilio, i del seu grup d'alumnes del ball en línia que tots els divendres organitza l'Ajuntament.

A continuació s'ha realitzat una marxa pels carrers del municipi per a conscienciar a la població i involucrar a tots i totes en contra de la violència de gènere i visibilitzar el problema que encara suposa en la nostra societat la violència contra les dones. La marxa ha estat encapçalada per la regidor d'Igualtat, Alicia Molina, que amb la seua presència ha volgut deixar constància de "el nostre rebuig cap a aquesta xacra social i fer una crida a tota la societat, sol·licitant la seua implicació en aquesta lluita que és de tots".

La caminada ha finalitzat a les portes de l'Ajuntament on Alicia Molina, ha llegit un manifest en suport de totes les dones que pateixen aquest tipus de violència. L'edil ha assenyalat que "Benaguasil un any més se suma a la lluita contra aquesta xacra, que ha provocat en el que va d'any l'assassinat de 38 dones, declarant la seua "No" rotund davant qualsevol manifestació de violència cap a les dones i el més absolut rebuig cap als qui l'exerceixen o silencien.

Al llarg de tota la jornada s'han repartit samarretes i llaços morats com a símbol de la lluita contra la violència de gènere.

A més d'aquestes activitats en les últimes setmanes s'ha dut a terme la iniciativa municipal "Construint Igualtat" amb l'objectiu d'informar el veïnat sobre les diferents manifestacions de la violència de gènere, atorgant-li els recursos i eines necessàries per a fer-los front.

Els actes programats finalitzaran el dia 29 amb una xarrada col·loqui en el Espai de la Dona sobre la violència contra les dones.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal