Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Baldoví, Illueca i Garijo, entre els representants de Compromís, Podem i EU que acompanyen a Díaz en l'acte de Sumar a València

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca (Podem), les conselleres Isaura Navarro (Compromís) i Rosa Pérez Garijo (Esquerra Unida) o les síndiques de Compromís i Unides Podem en Les Corts, Papi Robles i Pilar Lima, respectivament, han abrigallat a la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en l'acte que la plataforma Sumar ha celebrat aquest dissabte a València.

L'esdeveniment "d'escolta", en el qual Díaz ha reivindicat que Sumar "no ve a fer soroll" i que el seu repte "no va de guanyar a la dreta", sinó de "guanyar el país", ha congregat en el Fòrum Nord de Fira València a més d'un miler de persones per a dialogar sobre un projecte de país "divers" i en el qual "tothom càpia", segons han destacat des de l'organització.

Entre els assistents ha destacat la representació de Compromís, encapçalada pel portaveu de la coalició en el Congrés, Joan Baldoví, que ha arribat a Fira València al costat de la síndica del grup parlamentari de Compromís en Les Corts Valencianes, Papi Robles.

En declaracions als mitjans abans de l'acte, Baldoví ha manifestat que ha volgut ser present en el mateix perquè, davant les "paraules d'afecte" de la vicepresidenta segona del Govern cap a ell, "el mínim" que pot fer és "correspondre-les". "I, per tant, vinc de manera molt consent hui ací a saludar a Yolanda i a desitjar-li la millor de les sorts en la política", ha expressat.

També han assistit altres membres de la coalició amb responsabilitats en el Govern valencià, com la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, o el coportaveu de Compromís i portaveu adjunt del grup parlamentari en Les Corts, Juan Ponce.

Per part seua, la representació de Unides Podem ha estat encapçalada pel vicepresident segon del Consell, conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i candidat autonòmic de Podemos, Héctor Illueca, i per la síndica de Unides Podem en Les Corts, Pilar Lima. Des d'Esquerra Unida, pel seu costat, ha acudit la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i coordinadora general d'aquesta formació, Rosa Pérez Garijo.

A l'acte d'escolta de la plataforma impulsada per Yolanda Díaz també ha comptat amb representació sindical, amb els secretaris generals d'UGT-PV i CCOO PV, Ismael Sáez i Ana García, respectivament.

L'agenda del procés d'escolta de 'Sumar' continua desplegant-se amb normalitat, i el suport a aquesta iniciativa a nivell territorial, atés que en els dos últims actes de Sumar van acudir les líders de Podemos a Navarra (Begoña Alfaro) i La Rioja (Arantxa Carrero), i aquest dissabte a València l'han fet càrrecs de Compromís, Podemos i Esquerra Unida.

Precisament València va ser on la vicepresidenta segona del Govern va protagonitzar al novembre de l'any passat un cim al costat d'altres dirigents feministes i progressistes, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la líder de Más Madrid, Mónica García, i l'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana per part de Compromís, Mónica Oltra.

En l'acte de Sumar han participat la directora d'EMT València i Coordinadora de Sumar de Mobilitat Sostenible, Marta Serrano; el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència energètica general de la Generalitat, Alberto Rubio; l'expresidenta del Consell de la Joventut Pilar Blasco; la presidenta de la Coordinadora de ONGD, Cristina Ramón, i el director general de Transició ecològica, Pedro Fresco.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon