Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alguns canvis en animals captius són difícils de detectar

Els animals criats en captivitat poden experimentar canvis significatius que poden ser difícils de detectar, la qual cosa afecta el seu marge de supervivència quan són alliberats en la naturalesa.

És el que ha demostrat una nova revisió de la Universitat Nacional d'Austràlia (ANU).

Segons els autors de l'estudi, les condicions que experimenten els animals en captivitat sovint són molt diferents a les que enfrontarien en la naturalesa, la qual cosa pot fer que canvien de diverses maneres.

Alguns d'aquests canvis són obvis, però altres són més difícils de detectar, la qual cosa pot limitar l'eficàcia dels programes de reintroducció d'espècies amenaçades. Aquests canvis, coneguts com a canvis fenotípics, poden prendre diverses formes.

Els exemples inclouen peixos criats en aquaris que adopten diferents formes corporals, papallones que obliden com migrar després de ser alliberades en la naturalesa, lleons criats en captivitat que tenen mandíbules més febles a causa dels aliments blans i mamífers marins molt intel·ligents que pateixen pitjor salut a causa de l'estrés.

"El món s'enfronta a una crisi d'extinció, i moltes persones estan fent tot el possible per a salvar a les espècies en risc. La cria en captivitat i l'alliberament es convertiran en una eina cada vegada més important per a salvar a les espècies de l'extinció", va dir en un comunicat el doctor Deixen Stojanovic, autor principal de l'estudi.

"Però la nostra revisió mostra que la cria d'animals en captivitat a vegades pot resultar en canvis inesperats que podrien perjudicar-los després del seu alliberament en la naturalesa. Si els animals en captivitat canvien fins al punt que tenen dificultats per a sobreviure i reproduir-se en la naturalesa, llavors hem de donar una ullada més de prop per què sorgeix aquest problema i esbrine com solucionar-lo".

Encara no és clar exactament quins aspectes de la vida en captivitat poden impulsar aquests canvis.

"Tampoc és clar exactament quins impactes poden tindre aquests canvis en la recuperació de les poblacions silvestres en perill d'extinció", van dir els coautors de l'estudi, el Dr. Ross Crates i el professor Rob Heinsohn.

"És important destacar que esperem que la nostra revisió demostre que hi ha una varietat d'oportunitats per a estudiar per què ocorren aquests canvis, quins impactes tenen i com podem abordar-los per a ajudar a donar als animals criats en captivitat la millor oportunitat possible de prosperar en la naturalesa".

   El estudio ha sido publicado en Biological Reviews.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal