Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Zapatero alerta d'una 'perillosa' pendent en l'increment de la despesa en defensa

L'expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha alertat aquest dilluns sobre l'increment de la despesa militar en les societats que està experimentant un pendent a l'alça que ha qualificat com a "perillosa".

Així ho ha assenyalat durant la seua intervenció en la jornada 'Lideratge polític i reglobalització a Amèrica Llatina, Espanya i Europa' a casa d'Amèrica que ha organitzat 'Thinking Heads', en la qual ha aportat la seua visió sobre el context internacional.

A més, ha esmentat que davant l'actual crisi que pateix el procés de globalització existeix una "temptació cap a la desglobalización liderada en part pels països occidentals", segons ha advertit.

"Nosaltres som economies obertes i a més societats envellides demogràficament, per tant necessitarem un món obert, global", ha defensat. Així, ha indicat que aquest corrent de desglobalización s'està fent "sota el pretext de garantir les reserves estratègiques" i tindre "autoproducció", però que al seu judici és "inútil" i repercutirà negativament en les economies i en les societats.

En aquesta mateixa línia ha indicat que existeix una "gran paradoxa" per aquesta tendència que és present als països mentre que la societat actual és "més global que mai" igual que són globals els reptes als quals s'enfronta com la lluita contra el canvi climàtic, la pandèmia de coronavirus, com ha esmentat.

A més, Zapatero ha afirmat que el sistema polític internacional aquesta actualment "trencat" perquè s'ha vist la "feblesa absoluta" del Consell de Seguretat de Nacions Unides davant la intervenció de Rússia a Ucraïna.

També perquè el "gran objectiu" dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), acabar amb la fam per a l'any 2030 està en aquest moment en una situació "molt delicada, quan no de reculada", ha apuntat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon