Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escola Valenciana acosta el cinema a les escoles rurals amb tallers sobre efectes especials i projeccions


   Escola Valenciana impulsa aquest mes d'octubre de 2022 el projecte 'Cinema a l'escola rural', que té l'objectiu d'acostar la cultura audiovisual a diferents escoles rurals agrupats d'una desena de comarques. És a dir, "acostar el cinema als centres educatius que, per les seues característiques, tenen més difícil l'accés en el món audiovisual", subratlla l'entitat cívica en un comunicat.

   Un total de 10 centres són els seleccionats aquesta primera edició del programa, que arribarà al Baix Segura, el Camp de Túria, el Camp de Morvedre, la Ribera, la Vall d'Albaida, la Costera, la Marina Baixa, la Safor, l'Alcalatén i el Maestrat, detalla l'organització per a mostrar tallers sobre la història del cinema i els efectes especials.

   Després, l'experiència acaba amb la projecció d'una pel·lícula en un dels pobles on està algun dels aularis dels CRA. Aquest està oberta a tot l'alumnat, així com a mares i pares i veïnat dels municipis. A més de gaudir de la projecció, l'alumnat també disposarà d'una guia didàctica per a treballar diferents aspectes relacionats amb la pel·lícula.

   Finalment, cada centre participant tindrà accés gratuït a la Cinemateca d'Escola Valenciana. Un servici digital que ofereix, durant un curs escolar, l'accés a 30 pel·lícules recomanades per a l'àmbit educatiu.

   Les cintes, dirigides alumnat de 2 a 12 anys, tracten temes com la diversitat, transmeten valors socials i culturals, i contribuïxen en l'educació emocional, alhora que estimulen la sensibilitat estètica. A més dels drets d'exhibició col·lectiva dels films, la subscripció inclou materials pedagògics complementaris per a treballar-los amb l'alumnat i explorar les possibilitats educatives que presenten.

   Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l'àrea de Cultura de la Diputació de València.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon