Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz diu que hi haurà vocals proposats per Unides Podem al nou CGPJ


La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dimecres que es complirà l'acord entre PSOE i Unides Podem per a conformar el Consell General del Poder Judicial, incloent-hi vocals proposats per la formació.

En declaracions des de Brussel·les, on participa en la Cimera Social Tripartida amb sindicats i patronals europees, la vicepresidenta s'ha mostrat "convençuda" que les negociacions per a renovar l'òrgan de govern dels jutges arribaran a bon port, al mateix temps que ha dit que els acords subscrits entre Unides Podem i PSOE "es compliran".

Així mateix, la vicepresidenta segona ha carregat contra el PP per prorrogar durant quatre anys el bloqueig del CGPJ. "El PP mai degué abandonar la institucionalitat. Em sembla que ha sigut molt greu que en quatre anys les institucions judicials per excel·lència hagen sigut colpejades", ha lamentat.

En tot cas, Yolanda Díaz ha donat la benvinguda al fet que els 'populars' pacten la seua renovació i contribuïsquen al "reequilibri" dels òrgans judicials.

EVITA POSAR NOMS SOBRE LA TAULA

Això sí, ha evitat donar noms al·legant que "no ajuda" posar noms sobre la taula a les converses que mantenen a aquesta hora el ministre de la Presidència, José Félix Bolaños, i el diputat d'Unides Podem i líder del PCE, Enrique Santiago, després d'eixir a la palestra el nom de Victoria Rosell, l'actual delegada del Govern contra la violència de gènere, com a possible vocal designada per Unides Podem.

Aquest matí el president del grup parlamentari d'Unides Podem en el Congrés, Jaume Asens, ha reconegut que aspiren al fet que Rosell puga ser vocal en el CGPJ, recalcant que és la seua "candidata favorita".

En declaracions a Onda Cero emfatitzava que el seu perfil és adequat per a formar part de l'òrgan de govern dels jutges, després del "calvari" que ha patit amb el exjuez Salvador Alba, que ahir va entrar a la presó i que va organitzar un "lawfare" contra Rosell.

Una posició que també ha expressat la líder de Canàries, Laura Fuentes, que considera a Rosell una "jutgessa brillant, feminista i d'una integritat inqüestionable". D'aquesta manera i a través d'un comentari en xarxes, al·ludia al fet que la delegada del Govern contra la violència de gènere "ha de formar part" del pròxim CGPJ.

D'altra banda, altres sectors de l'espai confederal recalquen que enfoquen la negociació per a renovar el CGPJ des de la màxima que no hi haja vetos, però recalquen que el moment actual requereix prudència i discreció, sense entrar a parlar en temes de noms de possibles aspirants.

I és que des del soci minoritari especifiquen que la possibilitat de Rosell sempre tindrà el seu suport però també pot haver-hi altres perfils que podrien suscitar el seu suport.

* Informació de Agències.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon