Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz diu que està 'segura' de poder acordar els PGE amb ERC i altres partits

Ha nomenat-- que tant  Catalunya,  com València  i Balears puguen tindre "altres necessitats" en matèria de finançament autonòmic.

La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha confiat que l'Executiu impulsarà els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2023 amb el suport d'ERC: "Coneixent les demandes d'ERC i d'altres formacions polítiques, estic segura que aconseguirem un acord", ha asseverat.

"Com ho farem? Com sempre, dialogant, no hi ha una altra recepta", ha defensat en una entrevista d'aquest divendres en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en la qual ha destacat l'acord en matèria lingüística amb la Generalitat i la concessió dels indults als líders independentistes.

"Mai deguérem abandonar la falta de diàleg entre Catalunya i el conjunt del país, crec que va ser el major error que hem viscut", ha lamentat.

Davant la situació econòmica i social, ha insistit que "és molt difícil dir-li que 'no' a aquests Pressupostos" perquè, segons ella, responen a les necessitats de la ciutadania.

EL GOVERN "COMPLEIX AMB LA SEVA PARAULA"

Díaz ha reivindicat que "el Govern d'Espanya compleix amb la seua paraula" i ha opinat que l'Executiu ha de millorar en l'execució de la inversió estatal a Catalunya, que en el primer semestre de 2022 s'ha situat en el 15,78% de la pressupostada.

Així, ha defensat que en els comptes presentats per a 2023 es compleix amb la disposició de l'Estatut en termes d'inversions i ha convingut que comunitats autònomes com --ha nomenat-- Catalunya, València, Balears puguen tindre "altres necessitats" en matèria de finançament autonòmic.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon