Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unides Podem recalca al PSOE que és una 'obligació' reformar la 'Ley Mordaza' abans del 2023

Enrique Santiago diu que queden pocs esculls com concretar què es considera falta de respecte a un agent per a evitar multes arbitràries

El portaveu adjunt d'Unides Podem en el Congrés, Enrique Santiago, ha recordat aquest dissabte que reformar la Llei de Seguretat Ciutadana, rebatejada com a 'Llei Mordassa' pels seus detractors, és una "obligació" perquè forma part dels compromisos del Govern de coalició per això, avisa, "no hi ha justificació" perquè la seua tramitació no es desbloquée en el Congrés abans de cap d'any.

Així ho ha explicat en una entrevista al programa Parlament d'RNE, recollida per Europa Press, en la qual admet que deixar aquesta tasca per a 2023 la faria més complicada "pel calendari de país", en referència a les cites electorals de l'any que ve que arrancaran al maig amb les municipals i autonòmiques.

Santiago, un dels ponents de la reforma que tramita el Congrés basant-se en una proposta del PNB, destaca que les formacions del Govern i els seus aliats parlamentaris han treballat "molt intensament per a recuperar els drets que van ser retallats en 2015" amb la reforma impulsada pel PP.

Segons ha detallat, ja "són molt pocs els aspectes" pendents d'acord i, quan es tanquen es podrà convocar la ponència per a reprendre una tramitació que porta mesos 'congelada'. "És urgent que el mes prompte possible es tanque tot aquest treball i activar la ponència en aquest període legislatiu", ha apuntat.

DESOBEDIÈNCIA, PILOTES DE GOMA I DROGUES BLANES

"Després de tres anys de legislatura i sent la recuperació de les llibertats públiques un acord del Govern de coalició el que correspon és tancar-lo enguany i no hi ha justificació perquè no siga així", ha incidit.

Els punts en els quals encara no hi ha acord tenen a veure amb "els aspectes que més sancions han provocat" i que, al seu judici, s'han utilitzat de forma "més arbitrària". En concret, ha esmentat "tot el que té a veure amb el concepte de desobediència o faltes de respecte als agents", la utilització de material antidisturbis, com les pilotes de goma, o "qüestions relacionades amb el consum de drogues blanes".

Segons Santiago, "no és normal que a Espanya s'hagen imposat 85.000 sancions per faltes de respecte a l'autoritat utilitzant una norma que és molt subjectiva" perquè "no té ben precisat què és una falta de respecte" i pot influir "el to" amb el qual un manifestant es dirigeix a un agent.

COMPTAR AMB L'OPINIÓ DELS AGENTS

"Cal precisar perquè no hi haja utilitzacions arbitràries", addueix, advocant per "equilibrar el necessari respecte a les Forces de Seguretat" sense limitar l'exercici de drets. "No es poden limitar perquè ho decidisca un agent de l'autoritat, són coses complexes que per això s'està tardant a resoldre", explica.

Això sí, admet que en aquest debat cal tindre també en compte les opinions dels "funcionaris que estan encarregats de fer complir la llei". "Els professionals de la seguretat fan bé el seu treball garantint el ple compliment dels drets dels ciutadans", ha afegit Santiago.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon