Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un jutjat reconeix el dret d'una TCAE de Pediatria a cobrar complement per atendre a pacients infecciosos


   El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 5 de València ha reconegut el dret d'una Tècnica en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAE) de la planta de Pediatria de l'Hospital La Fe a cobrar el complement de servicis especials per atendre a pacients infecciosos.

   En aquest cas, que ha sigut defès per la secció sindical de CCOO en el Departament de Salut de la Fe a València, la sentència reconeix el dret de la treballadora a percebre aquest complement específic que va destinat als i les professionals que ocupen llocs de treball "amb especials condicions de penositat i responsabilitat" en portes d'urgències, unitats de reanimació, vigilància intensiva, unitats d'infecciosos i de curta estada.

   La treballadora no tenia, fins ara, reconegut el complement ja que en la nova Fe --a diferència de l'anterior hospital-- "no hi ha servici d'infecciosos de Pediatria, com a tal, encara que sí s'atén a pacients pediàtrics amb patologies d'eixe tipus, com per exemple la tos ferina".

   En canvi, en les unitats d'infecciosos d'adults sí que s'abona l'esmentat complement, quan es dona el mateix tipus de perills. De fet, segons assenyala el sindicat, "un informe d'avaluació de riscos laborals reconeixia la inseguretat en aquest servici per agents biològics".

   La sentència, contra la qual no cap recurs ordinari, estableix que la Conselleria de Sanitat haurà d'abonar el complement de servicis especials amb efectes retroactius des dels quatre anys anteriors a la seua sol·licitud (març de 2021), a més dels costos judicials.

   CCOO valora la resolució i proposa la Conselleria de Sanitat "actualitzar aquest complement salarial, incrementant la seua quantia i incloent el personal d'altres servicis que també han de considerar-se com a 'especials'". Segons el sindicat, "ha de reconéixer-se l'especialització, responsabilitat i la importància dels/les professionals d'aquestes unitats en el procés assistencial".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon