Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transició Ecològica demana 120 milions per al primer projecte estatal de mineria d'antics abocadors

La conselleria de Transició Ecològica ha presentat una sol·licitud de 120 milions d'euros per a desenvolupar el primer projecte de mineria d'antics abocadors de tota Espanya. Una tècnica, assajada per la Unió Europea, que buida antics abocadors de residus domèstics per a reaprofitar els materials no recuperats en el seu moment -principalment alumini, acer, plàstics i paper o biomasses- que amb la tecnologia actual poden reconvertir-se en nous recursos.

La petició del departament que dirigeix Mireia Mollà s'emmarca en la consulta del Govern sobre possibles projectes innovadors i relacionats amb la transició ecològica i l'economia circular.

Mollà ha assenyalat l'oportunitat de les millors tècniques disponibles per a "revertir l'impacte de l'activitat sobre el mitjà" com possibilita la mineria d'abocadors, dins dels últims avanços de gestió dels recursos que contenen els residus.

La conselleria porta temps seguint les experiències pilot de la Unió Europea en matèria de reaprofitament d'antics abocadors, alineades amb les propostes que defensen reprocessar els desaprofitaments de l'economia lineal per a avançar cap a estratègies de "residu zero".

En aquest sentit, l'equip de Transició Ecològica ha desenvolupat internament els diferents desenvolupaments tecnològics que puguen materialitzar aquesta nova iniciativa, que consolidaria les solucions d'avantguarda en gestió de residus implantades en el nostre territori.

En els últims dos anys, la Comunitat Valenciana ha posat en marxa línies de recuperació de vidre trencat, dins d'un flux de residus mesclats, de reaprofitament complet dels materials que contenen els matalassos, i de recuperació d'alumini i acers lleugers. Molt prompte, a més, instal·larà en la planta de tractament de Picassent un nou robot per a la separació del plàstic de xicoteta grandària


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon