Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transició ecològica concedeix 1,6 milions d'euros a l'execució de plans locals de prevenció d'incendis

La Conselleria de Transició Ecològica ha concedit un total de 1,6 milions d'euros en ajudes destinades a l'execució de Plans Locals de Prevenció d'Incendis Forestals (PLPIF) a 83 municipis de la Comunitat Valenciana.

Aquesta subvenció ajuda als ajuntaments, amb PLPIF aprovat, a posar en marxa les actuacions i infraestructures previstes en les seues eines de planificació.

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Diego Marín, ha destacat l'esforç dels tècnics i serveis administratius per a accelerar el procediment de concessió d'aquestes ajudes. Asimsimo, ha anunciat la creació del Fons Estratègic Municipal en Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal per a l'any 2023 "amb la finalitat de dotar de pressupost suficient als ajuntaments per a realitzar aquestes actuacions d'execució dels plans locals de prevenció d'incendis forestals, com a resposta a l'emergència climàtica".

Les actuacions subvencionables s'emmarquen en l'obertura de noves àrees tallafocs o zones discontínues, tractaments de la vegetació al costat de vials com a bandes de seguretat o faixes auxiliars, la creació de zones segures en llocs d'alta afluència de persones o d'ús públic i en el condicionament i creació d'àrees o punts estratègics de gestió (PEG).

El manteniment, mitjançant conreu de camps de cultiu o el desbrossament i recuperació de bancals en desús agrícola eventual -sempre que no supose un canvi de l'ús forestal ni un canvi de cultiu d'acord amb la normativa ambiental-, són també objecte d'aquestes ajudes, així com el manteniment, reparació i millora de pistes forestals.

Així mateix, es finança l'adaptació i millora de depòsits d'aigua i la instal·lació d'equips hidràulics per a l'extinció d'incendis forestals, a més de la redacció de memòries i documents tècnics necessaris per a tramitar els expedients.

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals ha posat en relleu "l'impuls de la Conselleria per a facilitar als municipis la redacció dels seus plans locals de prevenció i per a agilitzar la seua aprovació". Actualment, existeixen 406 ajuntaments amb el pla local de prevenció d'incendis aprovat i s'espera tancar l'any 2022 amb, almenys, el 90% del total.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon