Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transició ecològica concedeix 1,6 milions d'euros a l'execució de plans locals de prevenció d'incendis

La Conselleria de Transició Ecològica ha concedit un total de 1,6 milions d'euros en ajudes destinades a l'execució de Plans Locals de Prevenció d'Incendis Forestals (PLPIF) a 83 municipis de la Comunitat Valenciana.

Aquesta subvenció ajuda als ajuntaments, amb PLPIF aprovat, a posar en marxa les actuacions i infraestructures previstes en les seues eines de planificació.

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Diego Marín, ha destacat l'esforç dels tècnics i serveis administratius per a accelerar el procediment de concessió d'aquestes ajudes. Asimsimo, ha anunciat la creació del Fons Estratègic Municipal en Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal per a l'any 2023 "amb la finalitat de dotar de pressupost suficient als ajuntaments per a realitzar aquestes actuacions d'execució dels plans locals de prevenció d'incendis forestals, com a resposta a l'emergència climàtica".

Les actuacions subvencionables s'emmarquen en l'obertura de noves àrees tallafocs o zones discontínues, tractaments de la vegetació al costat de vials com a bandes de seguretat o faixes auxiliars, la creació de zones segures en llocs d'alta afluència de persones o d'ús públic i en el condicionament i creació d'àrees o punts estratègics de gestió (PEG).

El manteniment, mitjançant conreu de camps de cultiu o el desbrossament i recuperació de bancals en desús agrícola eventual -sempre que no supose un canvi de l'ús forestal ni un canvi de cultiu d'acord amb la normativa ambiental-, són també objecte d'aquestes ajudes, així com el manteniment, reparació i millora de pistes forestals.

Així mateix, es finança l'adaptació i millora de depòsits d'aigua i la instal·lació d'equips hidràulics per a l'extinció d'incendis forestals, a més de la redacció de memòries i documents tècnics necessaris per a tramitar els expedients.

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals ha posat en relleu "l'impuls de la Conselleria per a facilitar als municipis la redacció dels seus plans locals de prevenció i per a agilitzar la seua aprovació". Actualment, existeixen 406 ajuntaments amb el pla local de prevenció d'incendis aprovat i s'espera tancar l'any 2022 amb, almenys, el 90% del total



.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon