Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat millora l'atenció sanitària en Riba-roja amb la incorporació d'un metge més en el centre de salut

#ribaroja
Els veïns i veïnes de Riba-roja veuran millorada l'assistència sanitària gràcies a la incorporació d'un facultatiu més en el Centre de Salut des de la setmana vinent. Així ho va anunciar recentment la Comissionada del Departament de Salut de Manises, Emília Sánchez Moreno en una reunió mantinguda amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, a la qual va assistir també el coordinador del Centre de Salut, Javier López.

Aquesta mesura es realitza "per a garantir una atenció i dedicació de qualitat, sense demora i accessible del servei sanitari", segons la comissionada, qui va assegurar que el repartiment de cartilles es realitzarà tenint en compte als majors, crònics o amb patologies mes greus, als quals no els afectarà el canvi de metge de família.

En les pròximes hores, els veïns i veïnes de Riba-roja afectats pel canvi de metge rebran en els seus domicilis una carta informativa i posteriorment una altra missiva que inclourà l'adhesiu identificador de SIP amb les dades actualitzades.

Actualment, el Centre de Salut compta amb 13 facultatius, que s'incrementaran en tres més dins del nou Pla de Contingència establit per la Conselleria de Sanitat amb la posada en marca del nou centre de salut que es construirà sobre els 50.000 metres de Pacadar, que l'Ajuntament de Riba-roja va adquirir a mitjan 2021. D'aquesta manera, els dos centres tindran capacitat per a donar una cobertura assistencial a 30.000 persones.

La Generalitat invertirà en les noves instal·lacions sanitàries prop de sis milions d'euros. Disposarà de 10 metges de família, 3 pediatres, 11 infermers/es, 2 matrones, 3 TCAE, 5 auxiliars administratius, 1 treballador social i 2 zeladors. El Punt d'Atenció Continuada (PAC) estarà format per 2 metges, 2 infermeres, 1 MIR i un zelador de guàrdia.

Les instal·lacions estaran dotades dels serveis de medicina de família i àrees de pediatria, atenció a la dona, treball social, extraccions i urgències. A més disposarà d'un punt SAMU (servei d'Assistència Mèdica d'Urgències).

Segons els terminis que valora la conselleria de Sanitat, està previst que abans de finalitzar l'any concloga la redacció del projecte i durant el primer semestre de 2023 es liciten les obres del nou centre de salut.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït la proposta de Sanitat de "incrementar amb un metge més l'actual plantilla del centre de salut, que millorarà substancialment la qualitat del servei sanitari, mancant la incorporació de la resta de facultatius que s'incorporaran amb el nou centre de Pacadar". Raga ha afegit "hem treballat insistentment, i des de la unitat plenària, per aconseguir la construcció del nou centre que oferirà un servei digne i adequat a la població que tenim"

Durant la reunió, Raga va traslladar a la comissionada els problemes existents respecte a la demora del servei d'ambulància en el municipi, situació que es revertirà amb les noves instal·lacions, en les quals està dotat un punt SAMU.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon