Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja va presentar el servei SASEM en el Dia de la Salut Mental

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, Riba-roja ha presentat  el programa SASEM, el servei d'atenció i seguiment a persones amb malaltia mental greu, que es posa en marxa en el municipi per a atendre persones amb edats entre els 18 i 65 anys, en les quals la necessitat de suport estiga relacionada amb un problema greu de salut mental en qualsevol dels seus moments evolutius. La presentació ha comptat amb la participació de LLum Moral, coordinadora de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, la regidor de Polítiques Inclusives i Drets Socials, Lola Verdeguer, i la coordinadora del programa SASEM.


El servei en Riba-roja està format per un psicòleg i una educadora social, i serà atés des del centre social la Botaia. SASEM és finançat des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, en el marc de l'Estratègia Autonòmica de Salut Mental. El municipi s'uneix així a la xarxa de localitats que ja compten amb el servei en la Comunitat Valenciana.

El programa atén de manera individualitzada i ofereix un seguiment domiciliari amb l'objectiu de promoure un procés de recuperació i d'inclusió comunitària. SASEM dona suport al desenvolupament de capacitats d'autonomia personal i de maneig comunitari i cerca facilitar la vinculació de la persona amb malaltia mental greu i la xarxa de recursos sanitaris i socials específics per a contribuir a millorar la seua qualitat de vida, evitar l'abandó i l'exclusió social.

A més, dins del programa el suport també es proporciona a les persones cuidadores i famílies per a poder garantir una atenció adequada a la persona malalta i a ells mateixos. Mitjançant accions d'informació i capacitació als familiars, es treballa per a evitar situacions de sobrecàrrega familiar i desajustaments en el nucli familiar.

Durant la clausura de la jornada, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la importància de "continuar treballant des de les Administracions en la detecció, tractament i suport a les famílies, així com a donar-li visibilitat per a acabar amb l'estigma que encara envolta aquestes patologies, que continuen sent un tabú en la societat".

La commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental també ha comptat amb la projecció de la pel·lícula Cardio d'ACOVA Associació d'ajuda a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana. 
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon