Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja recupera la processó cívica del 9 d’octubre

El consistori prepara un dia de celebració ple d'actes de tradició valenciana en el qual destaca la processó cívica on la senyera serà portada per la societat civil representada per els "Consells de Cultura, Infància i Adolescència"

Riba-roja de Túria convoca per a aquest pròxim 9 d'octubre la tradicional processó cívica que torna després de dos anys de suspensió per la pandèmia. Coincidint amb el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia, el municipi ha preparat una jornada d'actes que destaquen especialment per ser referents en la cultura tradicional valenciana.

El dia 8 començaran les celebracions amb l'III Cicle Bandístico "Llaura sona Riba-roja". Una trobada organitzada per la Banda Simfònica Va unir Musical de Riba-roja, en el qual participaran amb una desfilada i un concert a l'Auditori Municipal la Banda Juvenil Va unir Musical de Llíria i la Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau de València. 

Ja el 9 d'octubre, s'iniciaran els actes amb la signatura en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de les seues recentment nomenades Falleres Majors de Riba-roja 2023, Mar Pérez Sancho i Empar García Rosell. A les 11.00 hores,es procedirà a la baixada de la Reial Senyera per part dels grups polítics i serà rebuda per l'alcalde, Robert Raga. Com ja es va acordar a l'inici de la legislatura i es va fer en la processó de 2019, en la processó es recupera el protagonisme de la societat civil. Durant la processó cívica la senyera serà portada pel teixit associatiu del poble mitjançant representants dels "Consells de Cultura, Infància i Adolescència de Riba-roja". A més la Senyera anirà acompanyada de la Colla de Dolçainers i tabaleters del Camp de Túria, l´Associació Cultural Del Corral i del carrer i la Banda Simfònica Va unir Musical de Riba-roja.

Una vegada finalitzat el recorregut en la plaça de l'Ajuntament, l'escriptora i XXVI Premi Cervantes Chico 2022, Mar Benegas, serà l'encarregada de realitzar el discurs institucional del 9 d'octubre. 

En l'acte també actuaran el Cor Veus del Túria, ballaran la Dansà tradicional l´Associació Cultural Del Corral i del carrer i finalment la Banda Simfònica Va unir Musical de Riba-roja de Túria interpretarà l'Himne de la Comunitat Valenciana.  A més en la plaça hi haurà una degustació de la tradicional 'mocadorà', amb la col·laboració dels festers dels Fadrins 2023. Al matí tancarà l'acte un ram de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Valenciana S.L. 

Ja a la vesprada, a les 17:30h, es jugaran al Carrer Bodeguetes, partides de l'Escola del Club de Pilota de Riba-roja i una partida de pilota de raspall femení entre Ana i Marina i Noelia i Amparo. 

Finalment  , es tancaran els actes previstos per a la festivitat amb la Rondalla de Música Tradicional 'Va de Dons' a l'Auditori Municipal a les 19.00 hores i l'entrada serà lliure fins a completar aforament. 

"Reprendre la processó cívica ens permet de nou cedir el protagonisme a la societat civil ja que els portadors de la Senyera seran representants del teixit associatiu de la nostra localitat. Un acord que vam promoure en 2019 al principi d'aquesta legislatura, i que té com a objectiu fer partícips als nostres veïns per a celebrar el dia de tots els valencians."- apunta Robert Raga, alcalde de Riba-roja.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon