Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja organitza una partida de 3.000 euros com ajudes per a sufragar la compra dels aliments i productes de persones celíaques

L'ajuntament aprova les bases reguladores d'aquestes ajudes que es podran sol·licitar fins el pròxim dia 7 de novembre i que hauran de complir una sèrie de requisits per a beneficiar-se

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha assignat una partida pressupostària de 3.000 euros per a finançar la compra dels aliments elaborats tractats o preparats per a les persones diagnosticades mèdicament amb la celiaquia. L'objectiu és rebaixar la despesa econòmica que han d'assumir les famílies i les persones que pateixen aquesta patologia i que només poden consumir determinats aliments i productes.

Les bases reguladores d'aquestes ajudes de Riba-roja de Túria estableixen una sèrie de requisits i criteris que han de complir, escrupolosament, totes les persones que opten a les mateixes i, per tant, puguen ser beneficiàries d'una quantitat econòmica determinada. El termini per a la presentació de les sol·licituds acabarà el pròxim dia 7 de novembre i haurà de ser tramitat d'acord amb el procediment establit, per la seu física o electrònica.

Entre els requisits previstos en les bases cal destacar que les persones beneficiar-se hauran d'acreditar un diagnòstic mèdic de celiaquia, en el cas d'una persona menor o incapacitada, a més, la condició de beneficiària recaurà en la persona que actua com a tutor o representant legal. A més, les persones que opten a les ajudes econòmiques de celiaquia hauran d'estar empadronades a Riba-roja de Túria al llarg de l'any 2021.

A més, no hauran d'incórrer en algunes de les circumstàncies contemplades en la llei de subvencions i per a això hauran de signar una declaració responsable davant l'ajuntament com a entitat concessionària de l'ajuda econòmica, a la qual cal afegir altres normes com haver presentat en termini i forma la sol·licitud i la documentació necessària segons la disposició corresponent en les bases reguladores municipals.

Un altre dels requisits està enfocat al compliment de les obligacions tributàries, de manera que els sol·licitants hauran d'estar al corrent de l'Agència Tributària i de la Seguretat Social, a més de les fiscals corresponents a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. En aquest cas, es considera que està al corrent quan no mantinga deutes o sancions tributàries en període executiu, excepte quan les mateixes es troben ajornades, fraccionades o en suspensió. Hauran d'emplenar la sol·licitud i registrar-la físicament o de manera electrònica.

La sol·licitud de la subvenció haurà d'ajustar-se al model establit en les bases reguladores, estar a nom de la persona beneficiària o amb el nom de la persona tutora o representant legal en el caos de menors o persones incapacitades. A més, hauran d'adjuntar tota la documentació oficial que figura en la normativa municipal, com una còpia del llibre de família, l'informe mèdic on conste el diagnòstic de la celiaquia i, finalment, la relació de les despeses subvencionables presentades.

Les peticions han d'acompanyar-se, també, de la documentació addicional, en cas de necessitat, per a aquelles situacions en les quals en la factura adjunta no s'especifique clarament que el producte especialitzat per a persones celíaques, com una foto de l'envàs, el fullet o altres formes que acrediten de manera clara i visible la condició exigible. Els sol·licitants hauran d'afegir una còpia de les factures corresponents a cada despesa i justificant del pagament expedides, en tot cas, al llarg de l'any 2021.

Els criteris objectius per a la concessió de les subvencions es basen en el càlcul que es realitza en dividir la quantitat total pressupostada entre totes les sol·licituds que s'hagen rebut i que estiguen degudament emplenades i se cenyisquen als requisits de les bases reguladores. No es podran concedir subvencions per un import major del qual s'haja justificat degudament d'acord amb les bases. A més, la quantitat econòmica sobrant es repartirà proporcionalment entre la resta de beneficiaris.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes “responen a l'ànim de l'equip de govern per atendre i satisfer les necessitats de les persones afectades per la celiaquia, que han d'assumir una despesa addicional més elevada per a adaptar la seua cistella de la compra a tots aquells productes que no els suposen un minvament físic; per això, l'ajuntament té l'objectiu de cobrir aqueixa despesa econòmica que han d'afegir respecte de la resta de persones”.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon