Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja obri el procés públic de la sisena edició dels seus Pressupostos Participatius

     

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria a través de la regidoria de Participació Ciutadana i Transparència ha obert fins al 23 d'octubre el procés públic que recollirà les propostes ciutadanes que es materialitzaran en actuacions dins dels VI Pressupostos Participatius 2022. Els pressupostos participatius són un procés democràtic de participació i gestió del municipi, on la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal i poden deixar les seues propostes. Per a aquesta convocatòria compta amb 560.000€ de pressupost. Des de la primera edició en 2016, Riba-roja ha destinat 1.700.00€ d'inversió a propostes ciutadanes.


Aquesta iniciativa duta a terme en el municipi per sisé any, té com a objectiu que els ciutadans puguen decidir de manera directa sobre el model de ciutat en el qual volen viure. Poden participar totes les persones majors de 16 anys empadronades en Riba-roja de manera molt senzilla i telemàtica accedint a la web participa.ribarroja.es.

L'acció compta de tres fases. En primer lloc s'ha obert el procés de propostes perquè els ciutadans expressen en el que els agradaria que s'invertira el pressupost municipal. En la segona fase, que serà del 24 d'octubre al 14 de novembre, els tècnics de l'ajuntament estudiaran i valoraren la viabilitat de les propostes i finalment es publiquen les propostes seleccionades per a la votació prevista per a la setmana del 21 de novembre de 2022. En 2016 va ser la primera edició dels Pressupostos Participatius en Riba-roja, que ha anat conquistant als ciutadans per a la seua implicació, aconseguint any a any augmentar el nombre de propostes i vots.

En l'última edició 2020, ja que es convoquen bianualment, es van presentar 400 propostes, de les quals 65 es van sotmetre a votació dividides en nou zones, quatre del nucli urbà així com de les respectives urbanitzacions, partides i disseminats. En total es van emetre 2.743 vots que s'han materialitzat en 12 projectes, 80% d'ells finalitzats i la resta estaran acabats abans que acabe el 2022.

Una característica d'aquesta nova edició dels pressupostos participatius és la integració de propostes ciutadanes que vagen enfocades a l'acceleració dels objectius de desenvolupament sostenible ODS, des del consistori es proposa als ciutadans que traslladen propostes enfocades a donar compliment als ODS i siguen àmbit competencial de l'ajuntament, com per exemple: la instal·lació d'aparells biosaludables, noves zones verdes, millora i instal·lació de nous parcs infantils, plantació de nou arbrat, infraestructures urbanes sostenibles als carrers, places o carril bici.

"Amb els pressupostos participatius apostem per donar veu a la ciutadania perquè siguen partícips en les inversions del municipi. A més amb l'afegit que aquesta nova edició puga ser un connector intel·ligent de les metes i objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Convide a aportar les idees i propostes a aquest procés i agraïm la participació de les persones per a sumar a una Riba-roja que avança i està cada vegada més prop de les persones"- apunta l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon