Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja ha subvencionat fins a 99.230 euros en plaques fotovoltaiques

Cada beneficiari rep una mitjana de 1.500 euros

L'Ajuntament de Riba-roja ha destinat fins a 99.230 euros en les ajudes econòmiques destinades a la instal·lació d'energia fotovoltaica per a autoconsum i foment de l'economia local en els habitatges i edificis del municipi. Les ajudes es concedeixen mitjançant el sistema públic en règim de concurrència competitiva per a sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica.

Les bases reguladores insisteixen en la necessitat d'implantar un model energètic alternatiu per a aconseguir la màxima sobirania energètica en la localitat de Riba-roja de Túria a través del foment de les energies renovables. Per a això, és necessari realitzar una àmplia varietat d'activitats, des de la formació i el foment en matèria d'estalvi i eficiència energètica a la implantació efectiva d'energies netes i respectuoses amb el medi ambient.

L'ajuntament ha donat a conéixer la concessió de les ajudes públiques d'enguany en el qual han resultat beneficiaris un total de 68 expedients administratius dels veïns i les comunitats de veïns que el van sol·licitar en el termini previst, tant en habitatges, en edificis residencials, així com en instal·lacions destinades al comerç local minorista i establiments de prestació de serveis al consumidor final de Riba-roja de Túria.  

 La mitjana de cadascuna de les subvencions concedides per part del govern local se situa en un total de 1.500 euros, en funció de les característiques i criteris empelados recollits en les bases reguladores sobre l'energia fotovoltaica. Per a aconseguir el major impacte en la reducció de les emissions de diòxid de carboni, s'ha exigit que l'immoble sobre el qual es realitze la sol·licitud estiga habitat, amb el volant d'empadronament o amb factures justificatives de consum superior a 2.000 quilowatts anuals.

Les bases reguladores contemplen que la quantitat a subvencionar en cadascun dels projectes presentats és de 500 euros per cada quilowatt instal·lat i un límit de potència de 3 quilowatts en total, de manera que la quantitat màxima concedida ascendeix als citats 1.500 euros.

Les despeses subvencionables en cadascuna de les peticions són les que responguen a la naturalesa de l'activitat subvencionada, les estrictament necessàries per a dur a terme el projecte i aquelles el cost d'adquisició de les quals de les despeses no superen el valor del mercat vigent.

Entre els requisits per a la concessió cal assenyalar que les instal·lacions han de romandre en l'habitatge o edifici per un període màxim de deu anys, una vegada s'haja concedit la subvenció. No són subvencionables l'adquisició de les instal·lacions o equips mitjançant lísing, rènting o altres fórmules d'arrendament sobre aquells habitatges de les quals el beneficiari no siga el propietari. De cap manera es consideraran despeses subvencionables el cost derivat de l'amortització dels béns que hagen sigut inventariats, els interessos deutors dels comptes bancaris o els interessos, recàrrecs i sancions administratius i penals.

Les bases estableixen el seguiment que realitzarà l'Ajuntament de Riba-roja en cadascuna dels habitatges o edificis beneficiaris de les ajudes per a constatar l'impacte en matèria de reduccions de diòxid de carboni (CO₂), de manera que incloga una simulació de les dades energètiques sobre la instal·lació projectada.

La simulació ha de contemplar els quilowatts instal·lats, la dada estimats de quilograms de diòxid de carboni estalviats anualment i, finalment, els quilowatts anuals d'energia produïts per la instal·lació.

 Els beneficiaris hauran de complir una sèrie de requisits per a la concessió efectiva de la subvenció econòmica, com executar el projecte subvencionat en els termes sol·licitats, justificar davant l'òrgan competent la subvenció concedida, sotmetre's a les actuacions de comprovació, seguiment i inspecció així com el control financer, comunicar l'obtenció d'altres ajudes o subvencions, acreditar estar al corrent de les obligacions tributàries i Seguretat Social i, finalment, reintegrar els fons rebuts en els casos d'incompatibilitat previstos.


 L'alcalde Robert Raga ha subratllat "l'enorme impacte de les últimes convocatòries sobre instal·lació de les plaques fotovoltaiques entre la ciutadania del nostre municipi i que és la conseqüència directa d'una major conscienciació i sensibilitat cap al nostre entorn natural, amb l'ús i la promoció d'aquelles fonts d'energia renovables i més respectuoses, de manera que ajuden a contribuir a la reducció de les emissions de diòxid de carboni".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal