Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria xifra en 70 milions d'euros les inversions públiques fins a l'any 2030 d'acord amb els ODS

L'ajuntament dissenya les pautes i les directrius a seguir durant la dècada vinent en el Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM) d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Riba-roja de Túria xifra en 70 milions d'euros les inversions públiques fins a l'any 2030 necessàries per a definir una societat més justa i saludable

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha fixat en un total de 70 milions d'euros les partides pressupostàries necessàries per a conformar la societat local del futur durant la dècada 2021-2030, amb càrrec al finançament de les diverses administracions públiques, especialment de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València. Les inversions són un eix fonamental per a conformar una societat local més justa, habitable, inclusiva, saludable, intel·ligent i sostenible, a més, de participativa per part del teixit associatiu.

Les inversions públiques estan contingudes en el Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM) de Riba-roja de Túria englobat en el marc estratègic de l'Agenda Urbana Espanyola en la qual està inclosa la localitat com a eix fonamental per a complir amb els compromisos internacionals adoptats amb l'Agenda 2030, la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides i l'Agenda Urbana Europea. L'elaboració del PUAM és una obligació ineludible, després del pla d'inversions 2020-2021, perquè les actuacions incloses en el pla es puguen subvencionar fins a l'any 2030.

L'Agenda 2030 aprovada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) l'any 2015 marca una oportunitat perquè els països i les seues societats puguen emprendre un camí nou que permeta millorar la vida de tots els seus habitants, amb la vista posada en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre els preceptes del qual destaquen l'eliminació de la pobresa fins a la lluita contra el canvi climàtic, l'educació, la igualtat de la dona, el desenvolupament econòmic equilibrat i sostenible o, entre altres, la protecció del medi ambient.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha elaborat un llistat de les obres, projectes i iniciatives incloses en l'Agenda 2030 que s'han d'escometre per a acabar de confeccionar un municipi d'acord amb els ODS que marca l'Organització de les Nacions Unides (ONU). En total, es tracta d'una inversió que aconsegueix els 70 milions d'euros que s'han de desenvolupar al llarg del citat període 2021-2030 finançat amb fons públics i el document dels quals PUAM ha sigut publicat ja en el butlletí de la província.

D'aquesta manera, l'apartat de Riba-roja Habitable està xifrada en 20’4 milions d'euros i té com a principal objectiu impulsar la diversitat, l'accessibilitat i la versatilitat dels espais públics. Els temes del patrimoni cultural aconsegueixen els 6’1 milions d'euros, als quals cal sumar els projectes de lluita contra el canvi climàtic i la resiliència amb altres 11’4 milions d'euros. Els programes de l'economia circular estan fixats en altres 644.600 euros, a més d'altres 14’4 milions en les polítiques inclusives i saludables, amb una ampliació i millora de les infraestructures formatives i educatives.

El foment de l'activitat turística de qualitat i els sectors claus de l'economia local, l'impuls de la transició ecològica i la transformació digital de les àrees industrials són uns altres dels aspectes que es tenen en compte a l'hora de planificar el futur de Riba-roja de Túria. En total, aquests apartats suposen una inversió de 8’5 milions d'euros, entre ells els incentius al sector primari i la modernització de les infraestructures, serveis i qualitat de les àrees industrials.

Sota el programa “Riba-roja de Túria, intel·ligent i digital” es duran a terme inversions per valor de 5’7 milions d'euros que s'encarregaran d'afavorir la societat del coneixement i avançar cap a les denominades ciutats intel·ligents, les conegudes “Smart Cities”. A més, es fomentarà l'administració electrònica i la reducció de la bretxa digital, amb l'impuls de les noves tecnologies, però sempre amb un prisma inclusiu respecte dels col·lectius amb menor accés a aquests continguts.

Finalment, el pla director d'inversions es completa amb la denominada “Riba-roja Participativa” en la qual s'integrarà la participació ciutadana en la gestió municipal amb una partida pressupostària de fins a 2’9 milions d'euros. Es durà a terme l'impuls dels espais i mecanismes de participació ciutadana i el foment de la transparència i les dades obertes en la planificació i en la gestió dels assumptes públics, així com la rendició de comptes de l'actuació pública.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes inversions “són essencials per a completar el municipi que entre tots volem dissenyar, amb la participació activa de tots els agents socials de la localitat, basat en un model que té com a principals característiques una ciutat inclusiva amb totes les persones, respectuosa amb el nostre patrimoni natural i amb una economia circular que aprofite i reutilitze tots els nostres recursos”.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon