Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reprenen els programes municipals adreçats a adolescents a l'IES l'Eliana


La regidoria de Polítiques Socials, en coordinació amb l'IES l'Eliana, ha représ aquest curs escolar 2022/2023, els programes dirigits a adolescents 'Bé-estar familiar' i 'Obrint camins'. Tots dos compten amb la participació de diferents famílies del municipi, sota la dinamització de les educadores socials i l'integrador social, de l'Equip d'Atenció Primària Bàsica de Serveis Socials de l'Ajuntament.


El programa 'Bé-estar familiar' consisteix en una intervenció personalitzada, per a tractar algunes de les problemàtiques amb major incidència en la població adolescent del municipi. La intervenció es basa en activitats grupals i individuals, dirigides a progenitors i/o tutors legals i tallers realitzats en horari escolar que busquen crear un espai de desenvolupament i entrenament d'habilitats per a la vida que oferisquen oportunitats per al desenvolupament integral, apoderament i cohesió familiar, en pro del foment del bon tracte a la infància i de la prevenció de situacions de risc.


Per part seua, el programa 'Obrint camins' consisteix en una intervenció coordinada amb el claustre de l'institut, que se centra en la promoció de la convivència escolar, la prevenció dels conflictes, buscant oferir mesures disciplinàries complementàries davant les faltes de disciplina per part de l'alumnat, actuant de manera preventiva i durant els períodes d'expulsió. L'acció es dirigeix a alumnat des de 1r de l'ESO a 1r de Batxillerat, basant-se en sessions puntuals, de caràcter grupal o individual, adaptades a les necessitats del cas. En elles es busca generar un espai de reflexió i presa de consciència sobre la importància de respectar les normes de convivència, a través del desenvolupament d'estratègies de regulació emocional, acte-control i de pensament alternatiu per a la gestió de conflictes. 

La regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, ha animat a les famílies amb fills adolescents en l'institut a conéixer tots dos programes "com a eines fonamentals per a la gestió de conflictes i per a avançar cap a entorns més favorables per al seu desenvolupament personal".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon