Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig diu que la Generalitat cooperarà amb el sector ceràmic a l'ocupació per veure com es poden establir ERTES RED

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que el Govern valencià cooperarà en l'àmbit de l'ocupació amb el sector ceràmic en la redefinició dels ERTES, de tal manera que puguen establir ERTES per Mecanisme XARXA, "que tenen majors condicions positives tant per a les empreses com per als treballadors", per la qual cosa participarà en la reunió que a aquest efecte té plantejada el sector amb el Ministeri de Treball.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de mantindre una reunió de la Mesa de la Ceràmica a Castelló. "Tots som conscients de la situació excepcional que viu el sector ceràmic, dins d'una situació d'emergència que existeix en el conjunt d'Europa propiciada per la invasió de Putin i per totes les conseqüències que, sobretot, ha generat en el mercat energètic", ha dit el 'president'.

Des d'aqueixa situació excepcional, Puig ha apuntat que cal exigir "respostes excepcionals", i per això el Govern valencià està "absolutament alineat amb el clúster de la ceràmica per a aconseguir els majors suports de totes les instàncies que aquest moment tenen més capacitat que la mateixa Generalitat".

"Volem generar un lobby comú entre el que signifiquen els interessos que van més enllà de les fronteres de la pròpia empresa i del que és el conjunt del clúster i que té a veure en gran manera amb el futur de Castelló", ha afegit.

En aqueix sentit, el cap del Consell ha indicat que en la reunió d'aquest dimarts s'ha parlant de "com es pot ser més eficaços per a aconseguir l'objectiu, que és que, en una primera instància, el Govern d'Espanya, dins del marc d'ajudes europees, arribe fins on puga arribar en ajudes directes".

MESURES ESTRUCTURALS

Així mateix, creu que han de buscar-se mesures de caràcter estructural que vagen baixant el preu del gas i que s'implementen noves tecnologies que facen possible la viabilitat del sector i ser capaços de tindre major seguretat i certesa de ser competitius en el futur, "i per a això la sobirania energètica és un element clau", ha dit.

Des del punt de vista de l'acció de transmissió de la realitat del problema, Puig ha recordat les actuacions a la UE, a la qual ha demanat que flexibilitze totes les mesures per a ajudar a la indústria europea, i ha indicat que s'intensificarà l'acció a Europa i també amb el Govern d'Espanya, a través de diferents interlocucions.

Sobre aquest tema, Puig espera que es puga concretar prompte una reunió amb la ministra d'Indústria i amb altres ministres, com amb el ministre d'Afers exteriors, José Manuel Albares, "perquè conega de primera mà l'efecte tan negatiu que està tenint la situació algeriana sobre l'economia valenciana i, molt específicament sobre la ceràmica".

Puig ha mostrat la "total disposició" de la Generalitat Valenciana perquè, en la mesura de les seues possibilitats, es puga avançar en àmbits de cooperació conjunta. "Propiciarem un suport directe a les empreses per a completar fins als límits que planteja la UE en totes les empreses del sector, perquè estem pedientes de veure com acaba la resolució per part del Ministeri, i optarem per una via de complementació o una nova convocatòria per part de la Generalitat, encara que el més desitjable seria que el Ministeri ampliara aquesta convocatòria", ha subratllat.

A més, ha indicat que s'utilitzarà l'Institut Valencià de Finances, a través d'un fons de liquiditat i un altre que té veure que els crèdits participatius, que com a mínim seran de 50 milions d'euros cadascun, amb la voluntat de treballar conjuntament amb els instruments que té l'Estat "per a aconseguir que es tripliquen aquests fons que puga aportar directament la Generalitat".

Puig finalment ha reiterat la voluntat de la Generalitat Valenciana de cooperar en la compra conjunta de gas, "encara que és una qüestió molt complexa i delicada i amb dificultat financera que està analitzant el sector i, en funció del que es decidisca, estem disposats a intervindre, participar i ajudar".

"COMPROMESA LA VIABILITAT DEL SECTOR"

Per part seua, el president de ASCER, Vicente Nomdedéu, ha afirmat que el sector ceràmic és conscient del "suport i compromís" de la Generalitat Valenciana amb el clúster de Castelló, "que, a causa de factors externs i excepcionals, veu molt seriosament compromesa la seua viabilitat i la seua competitivitat".

No obstant això, ha ressenyat que les decisions claus que puguen inclinar la balança a favor del sector depenen quasi totes de Madrid. "Però per a nosaltres és important saber que comptem amb el vostre suport i que defensareu sense fissures a Madrid la nostra proposta i problemàtica, i que ho farem de manera conjunta", ha afegit.

"La indústria intensiva d'energia necessita amb urgència que arriben ajudes directes, almenys al mateix nivell que en altres Estats membres com Itàlia, perquè cada dia que passa la pèrdua de competitivitat de les nostres empreses és més evident, i una vegada es perd un mercat és pràcticament irrecuperable", ha apuntat Nomdedéu, qui ha anunciat que la pròxima reunió de la taula de la ceràmica tindrà lloc en la segona quinzena de novembre.


Crónica CT segons informació d'agències
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon