Pobresa Zero es manifesta demanant resetear per a posar fi a 'les desigualtats globals' Pobresa Zero es manifesta demanant resetear per a posar fi a 'les desigualtats globals'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pobresa Zero es manifesta demanant resetear per a posar fi a 'les desigualtats globals'


#ResetAlSistema

La plataforma Pobresa Zero, en la seua iniciativa anual que suma la implicació de més de 180 ONG, entitats socials, sindicats i universitats del País Valencià, s'ha concentrat aquest dissabte al centre de València per a demanar «un reset al sistema» i acabar amb les desigualtats globals. També han reclamat que les veus dels joves siguen més escoltades perquè es demostre que «tenen idees i capacitats per a fer un canvi en el sistema, perquè el sistema no funciona».

La trobada, que s'ha realitzat sota el lema «#ResetAlSistema: Davant la desigualtat i la pobresa, accions ja, volem que ens escolten», s'ha celebrat des de les 18 hores a la plaça de l'Ajuntament. L'acte començava amb la lectura del manifest, que incloïa una sèrie de mesures presentades als grups polítics a les Corts per a buscar el compromís que s'implementen des de l'àmbit autonòmic i valencià.

La portaveu de Pobresa Zero al País Valencià, Maite Puertes, ha assenyalat en declaracions als mitjans que aquest acte se celebra a propòsit del 17 d'octubre, Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa. «Com cada any, fem accions simbòliques per a reclamar que s'acabe la pobresa i la desigualtat al món», ha dit.

Puertes ha afegit que enguany les demandes giren al voltant de cinc temes principals: el sistema de producció i consum, que des del col·lectiu entenen que «ha de ser modificat»; el treball decent i els drets laborals al món; el respecte pel medi ambient, atès que «estem en un punt de no retorn»; el dret de les persones migrants a l'asil i al refugi quan fugen de conflictes bèl·lics i de desastres mediambientals; i la igualtat de gènere, perquè «la pobresa té rostre de dona».

Entre les mesures proposades als grups polítics hi ha l'aplicació d'un impost anual sobre el patrimoni a nivell global. «Es calcula que si aquest impost fora només d'un 2% per a les fortunes milionàries i del 5% per a les fortunes multimilionàries es generarien recursos suficients per a traure de la pobresa 2.300 milions de persones, fabricar vacunes per a tot el món i proporcionar serveis de salut i de protecció social universals a la població dels països de renda mitjana i baixa», han dit des de Pobresa Zero.

També plantegen regular els preus de l'energia, amb l'establiment de polítiques que prioritzen la creació de comunitats energètiques locals amb energies verdes, un escenari que «reduiria els costos de contaminació, de destrucció del medi ambient i els conflictes internacionals per interessos econòmics».

Els manifestants també han destacat el fet que Oxfam Intermón calcula que 860 milions de persones viuran en situació de pobresa extrema al món quan acabe aquest 2022.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal