Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo mostra la seua solidaritat amb el poble cubà després de més de 60 anys de bloqueig econòmic


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua solidaritat amb el poble cubà després de més de 60 anys de bloqueig econòmic durant la seua participació en la inauguració del CVI Encontre Estatal de Solidaritat amb Cuba que s'ha celebrat en el Port de Sagunt.

La jornada ha comptat amb la presència de l'ambaixador de Cuba a Espanya, Marcelo Medina; el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca; el secretari autonòmic de la Vicepresidència Primera de la Generalitat, Iván Castañón; l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la presidenta de la Comissió Parlamentària de Cooperació Internacional, Roser Maestro i la vicepresidenta de l'Institut Cubà d'Amistats amb els Pobles, Noemí Rabaza.

Així mateix, la presidenta de l'Associació Valenciana d'Amistat amb Cuba José Martí, Rocío Raya, la portaveu nacional de la Intersindical Valenciana, Beatriu Cardona; el secretari general de la Unió Intercomarcal del Camp de Morvedre i l'Alt Palància, Sergio Villalba; així com diverses autoritats, activistes i organitzacions.

La consellera de Cooperació ha destacat "l'especial importància" d'aquest encontre estatal de solidaritat amb Cuba, donada l'actual conjuntura geopolítica.

"Una jornada que va contribuir al debat, a profunditzar i seguir aprenent de qüestions tan importants per a l'illa i per al món com la lluita contra el bloqueig econòmic, la batalla cultural o les mentides tan arrelades contra Cuba, entre moltes altres qüestions", ha puntualitzat Pérez Garijo.

Durant la seua intervenció, la consellera ha lamentat el bloqueig econòmic que continua patint l'illa des de fa sis dècades, "un bloqueig reconegut per l'organització de les Nacions Unides i permanentment condemnat per la comunitat internacional que ha impedit el desenvolupament del sistema cubà".

En aquest sentit, Pérez Garijo ha subratllat que l'objectiu d'aquesta injusta asfíxia econòmica "no és una altra que impedir mostrar al món una via alternativa, un camí diferent que no es base en l'ambició depredadora i el patiment de mitja humanitat per al benestar de l'altra meitat; un camí que, des de la necessària autocrítica i la voluntat de millora, està basat en la justícia social, l'equitat i la solidaritat".

Per últim, la consellera de Cooperació ha parlat de l'important paper de Cuba en la pandèmia mundial "per la seua contribució mèdica i sanitària fora de les seues fronteres per a plantar cara al virus, aportant llum en plena obscuritat"

   


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon