Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo: 'L’Agenda 2030 és un projecte ambiciós però possible que requereix la màxima participació i col·laboració de les institucions'

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha participat en la inauguració del I Congrés Internacional sobre Sostenibilitat Curricular i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es celebra els dies 6 i 7 d'octubre en el Jardí Botànic, organitzar per la Universitat de València (UV).

L'acte d'apertura ha comptat amb la presència de la rectora de la UV, Mavi Mestre; el rector de la Universitat de Burgos i president de la Comissió de Sostenibilitat de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Manuel Pérez; la degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV; i el director per Espanya de l'organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), Enrique Yeves.

Per a Rosa Pérez Garijo la consecució de l'Agenda 2030 "és un projecte ambiciós però possible", un esforç col·lectiu que "requereix la màxima participació i col·laboració de les institucions, però també de la informació i sensibilització de la ciutadania, sense oblidar-se de la millora de la formació i capacitat del personal que treballa en programes de cooperació".

En aquest sentit, la consellera de Cooperació ha fet especial esment en la importància "d'establir aliances" entre els diferents sectors implicats.

Cooperació universitària

Per això, la consellera ha incidit en el valor de la cooperació universitària, ja que "juga un paper fonamental per a facilitar la resposta als reptes globals del desenvolupament sostenible i dur a terme la necessària transformació social en els països i territoris empobrits".

Una cooperació universitària que pretén "avançar en la construcció d'una comunitat compromesa amb la transformació social, la pau, la equitat. El desenvolupament humà i la sostenibilitat ambiental en els països del Sud i en el nostre context més pròxim", ha afirmat la consellera.

En la seua intervenció, la consellera ha parlat del V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024 que considera la Cooperació Universitària al Desenvolupament "un factor clau" on la formació. La investigació i la transferència de coneixement "són els principals fundadors de la comunitat universitària i el millor atribut que pot oferir a la comunitat humana a la qual pertany".

Pérez Garijo ha reconegut el treball realitzat per les cinc universitats públiques valencianes "en projectes d'investigació y formació encaminats al compliment de l'Agenda 2030", a través de programes de cooperació universitària y de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible.

La consellera de Cooperació ha afegit que "anem a seguir treballant junt amb les universitats per promoure i fomentar un sistema integrat de les activitats d'investigació, formació, informació i documentació, en l'àmbit de l'Agenda 2030".

En el Congrés Internacional sobre Sostenibilitat Curricular i ODS es presenten diferents treballs relacionats amb el compliment de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon